Bundesliga sluit zijn deuren

Philippe Crols
| 0 reacties
Bundesliga sluit zijn deuren
Foto: © SC

Deze week sluit de competitie in Duitsland zijn deuren. Nog niet alles is beslist. Zo wordt er in de degradatiestrijd nog serieus geknokt en is zijn ook de Europese tickets nog niet verdeeld.

Twee plaatsen voor vier teams

Bayern, Schalke en Werder Bremen vertegenwoordigen Duitsland volgend seizoen in Europa. Dat is al zeker. Daar komen nog twee teams bij. Voor die overgebleven plaatsen komen Leverkusen, Hamburg, Wolfsburg en Stuttgart in aanmerking. De vier ploegen hebben evenveel punten, maar in volgorde dat ze hierboven verschenen zijn, staan ze er beter op betreffende het doelpuntensaldo.

Dat wil zeggen dat als Leverkusen en Hamburg hun wedstrijd komend weekend winnen, dat zij waarschijnlijk Europa inmogen. Leverkusen krijgt het echter niet makkelijk, want het ontvangt in eigen huis Werder Bremen. De huidige nummer wil graag de tweede plaats behouden. Schalke 04 volgt maar op twee punten.

Hamburger SV komt dit weekend uit tegen Karlsruhe. Dat is de enige neo-eersteklasser die dit seizoen zal overleven. De fut is er al wel lange tijd uit bij de ploeg van Hajnal en dus zou HSV de klus moeten kunnen klaren. De ploeg van Kompany is echter ook al een tijdje op de sukkel.

Als een van bovenstaande ploegen falen maken Wolfsburg en Stuttgart nog een kans. Wolfsburg vernederde vorige week Stuttgart en hoopt op bezoek bij Dortmund op dat elan door te gaan. Stuttgart gooit thuis tegen Bielefeld zijn laatste troeven op tafel.

Bielefeld of Nürnberg

Hansa Rostock en MSV Duisburg zijn sinds vorige week zeker van degradatie. De wedstrijd van Rostock in Bochum en die van Duisburg in Frankfurt kunnen we dus onder de noemer eindeseizoenswedstrijden catalogeren.

Dat is niet zo voor Nürnberg – Schalke. Schalke gaat nog volop voor de tweede plaats en gezien de moeilijke wedstrijd van Leverkusen tegen Bremen is die nog haalbaar. Nürnberg moet ook winnen, al is dat wel om degradatie te ontlopen. Bij winst moet het trouwens nog altijd hopen dat Bielefeld niet zegeviert tegen Stuttgart. Bij een gelijke stand is Nürnberg in het voordeel, want het heeft een beter doelpuntensaldo.

Eindeseizoenswedstrijden

Net als Bochum – Rostock en Frankfurt Duisburg zijn ook Bayern – HBSC en Hannover – Cottbus eindeseizoenswedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties