KVSK United ditmaal wel succesvol in eindronde?

Niels Hendriks
| 7 reacties
KVSK United ditmaal wel succesvol in eindronde?
Foto: © SC

Gisteren namen we Antwerp al onder de loop in de aanloop naar de eindronde. Vandaag is het de beurt aan KVSK United. Twee seizoenen geleden eindigde ze al eens tweede achter Lierse. Lukt het hen ditmaal wel om de poort naar eerste klasse open te beuken?

Zwakke punten

Coach Guido Brepoels zal in de eindronde niet kunnen rekenen op aanvaller Marcos Pereira, de Braziliaan is namelijk geblesseerd net zoals Bram Criel. Ook Jochen Janssen was niet fit op de laatste speeldag van de competitie. Hopelijk voor United kan de ervaren spits nog gerecupereerd worden want scoren vermogen hebben de Noord-Limburgers niet bepaald op overschot. De statistieken van amper 51 doelpunten in 36 wedstrijden met geen enkele speler die meer dan acht keer raak trof spreken voor zich.

Sterke punten

In de competitie bleek KVSK United absoluut de sterkste ploeg in de onderlinge confrontaties met de drie andere clubs uit de eindronde. OH Leuven ging met 4-0 en 1-4 twee maal zwaar onderuit. Ook Tubize moest twee keer het onderspit delven tegen United. Alleen Antwerp slaagde er op de Bosuil in om United te kloppen. In Lommel was United dan weer te sterk wat hun totaal op 15 op 18 brengt in de onderlinge duels.


Waarom hoort KVSK United in eerste ?


KVSK United Overpelt-Lommel is een jonge ambitieuze club dat zich op de overblijfselen van Lommel SK vanuit derde klasse stilaan terug naar het hoogste niveau wil opwerken. Hun toeschouwersaantallen zijn niet onaardig voor de tweede klasse, maar een promotie naar eerste klasse zou de club een grote boost kunnen geven. Met het verdwijnen van STVV uit de Jupiler League is het misschien wel het ideale moment voor KVSK United om hun plaats in te nemen als tweede Limburgse club in de hoogste divisie. Het zou trouwens voor het eerst sinds het seizoen 1991-1992 zijn dat er maar één Limburgse club in eerste klasse zou spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties