RC Mechelen sneuvelt, Aalst & Turnhout gaan door

De Nijs Michael
| 11 reacties
RC Mechelen sneuvelt, Aalst & Turnhout gaan door
Foto: © SC

Vanavond is de eindronde in de tweede klasse begonnen, in de eindronde van de derde klasse werkt men echter met een knock-out-systeem. Vanavond stonden de terugwedstrijden in de eerste ronde op het programma.

RC Mechelen was eerder deze week op een 0-0 blijven steken bij Wezet en vanavond kregen de supporters opnieuw geen doelpunten te zien. Beide clubs moesten dus in de strafschoppenreeks uitmaken wie naar de tweede ronde mocht. De bezoekers uit Wezet haalden het uiteindelijk met 5-6.

Turnhout ging afgelopen week met 2-1 onderuit bij RC Waregem, de ambitieuse club was dus genoodzaakt om thuis de winst te pakken tegen de West-Vlamingen. Dat gebeurde ook, RC Waregem ging met 2-0 voor de bijl en zo behoudt Turnhout haar kansen op promotie.

Tot slot moest Eendracht Aalst vanavond op bezoek bij Woluwe. De ajuinen verdedigden er de krappe 1-0 uit de heenmatch. Vanavond bleek de Oost-Vlaamse club enkele maten te sterk voor de Brusselse tegenstrever. De duizend meegereisde Aalstenaars zagen hun ploeg simpel winnen met 0-4.

Uitslagen eerste ronde:
RC Mechelen - Wezet: 0-0 (heen: 0-0) 
Wezet won met 5-6 in de strafschoppenreeks.
Turnhout - RC Waregem: 2-0 (heen: 1-2)
Woluwe - Eendracht Aalst: 0-4 (heen: (0-1)

Tweede ronde:

Eendracht Aalst - Wezet: donderdag 22/05   Turnhout - Namen: donderdag 22/05
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties