Aalst boekt een makkelijke zege

Rombaux Gunther
| 1 reacties

Eendracht Aalst verdedigde zijn 0-1 voorsprong uit de heenmatch van de eindronde in derde klasse. Maar wie dacht dat de Ajuinen naar Woluwe afzakten om enkel te verdedigen kwam bedrogen uit, het trok ginds zelf ten aanval.

De Aalsterse supporters hadden het volste vetrouwen in hun club en reisden opnieuw massaal af naar Woluwe. Hier zagen zij hun club een droomstart nemen, na amper drie minuten spelen opende Aalst al de score. Lionel Lord zette een mooie actie op met zijn spitsbroeder Ngeukam, deze kaatste de bal terug naar Lord die doelman Kempeneer een eerste maal te grazen nam. De bezoekers zaten door deze treffer op rozen en dit doelpunt schonk hen nog meer vertrouwen waardoor de club doorging op zijn elan. Woluwe slaagde er niet in om te combineren of kansen te creëren en Aalst verdubbelde na tien minuten de score. Een sterk spelende Lord baande zich een weg door de thuisdefensie en haalde uit met een grondscherend schot dat via de paal opnieuw in het speelveld ketste. Thomas Troch was goed gevolgd en legde de 0-2 tegen de netten. Woluwe was aangeslagen door deze tweede tegentreffer en zag hierdoor zijn kansen op een halve finaleplaats verloren gaan. Aalst legde daarentegen aardig combinatievoetbal op de mat en wist voor de rust zelfs nog een derde keer te scoren. Lord en Ngeukam besloten om nog eens een één tweetje op te zetten waarna de Nederlander het leer voorbij doelman Kempeneer krulde.

Ook na de rust dicteerde Aalst de wet en liet het de thuisploeg geen schijn van een kans. De Aalsterse doelman De Veirman beleefde een heel rustige avond en zag op het uur zijn team een vierde keer scoren. Aelbrecht stuurde Ngeukam het straatje in en deze kon alleen op doelman Kempeneer afgaan. De Kameroener aarzelde niet en schoot de bal  hard in de verste hoek. De frustraties laaiden hoog op bij Woluwe en moest de partij nog afwerken met tien na een rode kaart. Aalst verzuimde nog om de score op te drijven, zowel Troch als Coulibaly lieten het na om een vijfde keer de netten bol te zetten.

Aalst boekte een makkelijke zege na een sterke prestatie en kan nu met veel vertrouwen aan de dubbele confrontatie beginnen tegen Wezet. De Aalsterse fans trokken feestend met veel lawaai trots naar huis.