Ook Alfacam wil voetbal produceren voor Belgacom

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Ook Alfacam wil voetbal produceren voor Belgacom
Foto: © SC

Ook Alfacam is kandidaat om volgend jaar onder de hoede van Belgacom het voetbal te produceren. Het Lintse bedrijf gaat zo de strijd aan met Woestijnvis en Eyeworks.

De Profliga heeft de televisierechten van de Belgische competitie nog steeds niet toegewezen, maar de kans blijft reëel dat het voetbal ook de volgende drie seizoenen door Belgacom zal uitgezonden worden. De telecomreus is dan ook druk op zoek naar partners voor de productie van zijn voetbaluitzendingen.

De voorbije drie jaar werkte Belgacom voor de creatieve productie samen met Woestijnvis. Zij zorgden onder andere voor het commentaar, de interviews en de analyses voor en na de wedstrijden. De technische productie was in handen van Videohouse en Outside Broadcast, die vooral het camerawerk verzorgden.

Het is lang niet zeker dat die bedrijven ook de komende drie jaar met Belgacom zullen samenwerken. De telecomreus wil immers zien wat de rest van de markt te bieden heeft, in de hoop de prijs van de productiekosten te drukken. Gisteren maakte Eyeworks al bekend dat het, net als Woestijnvis, geïnteresseerd is in de creatieve productie. Nu voegt Alfacam zich bij dat rijtje. Het Lintse bedrijf wil zelfs meteen ook de technische productie in handen nemen en gaat zo de concurrentie aan met Videohouse en Outside Broadcast.

Alfacam kan in ieder geval al serieuze adelbrieven voorleggen. Het bedrijf is wereldleider in Hoge Definitie Televisie en zorgt deze zomer voor de registratie van de Olympische Spelen in Peking. Ook heel wat andere topevenementen staan op het CV van Alfacam.

Binnenkort zal Belgacom een beslissing nemen. Als er ooit een beslissing over de televisierechten komt tenminste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties