Italiaan Cannavaro moet het EK laten schieten

De Nijs Michael
| 0 reacties
Italiaan Cannavaro moet het EK laten schieten
Foto: © SC

Enkele dagen voor de start van het Europees kampioenschap voetbal heeft wereldkampioen Italië een zware opdoffer te verwerken gekregen, aanvoerder Fabio Cannavaro moet namelijk geblesseerd afzeggen voor het zomertoernooi.

Cannavaro botste tijdens de training in het Oostenrijkse Maria Enzersdorf tegen ploegmaat Giorgio Chiellini, de 116-voudige international werd daarop overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd de 34-jarige Italiaan voor bijkomende onderzoeken doorgestuurd naar Wenen. Dokter Franz Maria Kainberger heeft intussen laten weten dat de aanvoerder van Italië geraakt is aan de ligamenten van zijn linkerenkel, het is nog niet duidelijk of hij onder het mes moet. 

Intussen is Alessandro Gamberini opgeroepen als vervanger van Cannavaro, de 26-jarige verdediger van Fiorentina zal zich morgen aanmelden bij het Italiaanse basiskamp in het Oostenrijkse Baden. Gamberini werd in het verleden slechts acht keer opgeroepen bij Italië, hij kwam niet verder dan twee gespeelde interlands tot op vandaag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties