Amerikaans talent staat dicht bij Villarreal

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Amerikaans talent staat dicht bij Villarreal
Foto: © SC

Jozy Altidore, een jonge Amerikaan die furore maakte op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Canada vorig jaar, staat dicht bij een overgang naar Villarreal. Die club wil hem wel eerst laten rijpen bij Recreativo Huelva.

Jozy Altidore, 18 jaar, speelt momenteel voor New York Red Bulls. Naar alle waarschijnlijkheid tekent hij eerstdaag een verbintenis bij de Spaanse topklasser FC Villarreal. Dat El Submarino Amarillo Altidore eerst wil uitlenen aan Recreativo Huelva, lijkt hem niet te deren. "Veel clubs doen dit met jonge talenten. Ik vind het zeker geen slecht idee", zegt de jongeling.

Villarreal betaalt zo'n zeven miljoen euro aan New York Red Bulls voor de overgang. Altidore moet wel nog met de Spaanse club onderhandelen over zijn deelname aan de Olympische Spelen straks in Beijing. Ook de Verenigde Staten dingen er net als België mee om Olympisch goud.

Altidore maakte op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in de Major League Soccer. De aanvaller ontwikkelt zich bijzonder snel. Hij maakte deel uit van de verschillende jeugdelftallen van de Verenigde Staten en heeft al drie seizoenen op het profniveau meegemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties