Duitsland-België in gevaar

Nico Wieme
| 5 reacties
Duitsland-België in gevaar
Foto: © SC

Theo Zwanziger, voorzitter van de Duitse Voetbalbond, dreigt ermee de oefenwedstrijd van zijn land tegen België op 20 augustus niet te laten plaatsvinden. De reden hiervoor is een conflict tussen de bond en het Duitse Kartellamt (Raad voor Mededinging).

De Duitse Raad voor Mededinging heeft in februari een procedure ingeleid tegen de Duitse Voetbalbond (DFB). Volgens medewerkers van die Raad zijn de bond en de Duitse Profliga (DFL) concurrenten, die bij het zoeken van sponsors met elkaar in concurrentie zouden moeten gaan. Dat gebeurt echter niet, integendeel er worden onderlinge afspraken gemaakt. De DFB en DFL beweren bij hoog en laag dat zij geen concurrenten zijn, maar daarvan wil het Kartellamt niet weten.
 
Op 26 februari jl. zijn er huiszoekingen geweest bij beide verenigingen. Theo Zwanziger dringt er nu bij de overheid op aan om snel een einde te maken aan die procedure. “Als deze ‘procedure tegen de ordeverstoring’ tegen midden of eind juni niet van de baan is, kunnen we niet meer garanderen dat de wedstrijd tegen België kan plaatsvinden. Dan moeten we die match afzeggen”, aldus de DFB-preses in de Duitse krant Bild.
 
Als blijkt dat de bond in deze zaak niet vrijgesproken wordt, zou dat zware persoonlijke gevolgen kunnen hebben voor Zwanziger. Aangezien de aansprakelijkheidsverzekering van de bond in deze zaak niet tussenbeide komt, zou de DFB met privaateigendom borg moeten staan. Het gaat om een som van acht miljoen euro. “Dat kan ik mij en mijn familie niet aandoen”, aldus Zwanziger, die snel duidelijkheid eist.
 
Een afgelasting van deze interland zou de Belgische bond niet slecht uitkomen. De wedstrijd wordt in principe op een zeer slecht moment gespeeld, aangezien de helft van de selectie mogelijk nog op de Olympische Spelen in China vertoeft. De interland zorgde al voor heel wat commotie in ons land, maar misschien hoeft dat dus niet meer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties