Saint-Jean krijgt herkansing op hoogste niveau

Nico Wieme
| 0 reacties
Saint-Jean krijgt herkansing op hoogste niveau
Foto: © SC

Philippe Saint-Jean neemt in Bergen het trainersroer over van Albert Cartier. Voor de ex-Tubeketrainer wordt het zijn tweede ervaring op het hoogste niveau. Een overzicht van zijn carrière.

Philippe Saint-Jean zit al sinds 1979 in het trainersvak. Hij begon zijn carrière bij de jeugd van CS Brainois. In 1983 werd hij jeugdcoördinator bij Union Saint-Gilloise. Vier jaar later keerde de momenteel 54-jarige Saint-Jean als hoofdtrainer terug naar CS Brainois. Na zes seizoenen nam hij opnieuw de functie van jeugdcoördinator bij Union op. Dat duurde amper één jaar, dan trok hij als jeugdtrainer naar KV Mechelen.
 
Vanaf 1995 ging het razendsnel voor Saint-Jean. Gedurende twee seizoenen was hij bondscoach van de Belgische beloften, waarna hij bij Moeskroen vijf jaar lang directeur van Futurosport werd.
 
In 2002 trok de voormalige jeugdcoach een eerste keer naar AFC Tubeke. Hij bezorgde de Waals-Brabanders voor het eerst in hun bestaan een plaats in tweede klasse. Tubeke werd meteen vierde en speelde een succesvolle eindronde, waarin het met acht punten nipt de duimen moest leggen voor KV Oostende dat één puntje meer haalde en zo doorstootte naar de Jupiler League.
 
Tussen juli 2004 en maart 2005 zette Saint-Jean bij Moeskroen zijn eerste en tot nu toe enige stappen in de Jupiler League. Na zijn ontslag ging hij opnieuw aan de slag bij het noodlijdende Tubeke, waar Enzo Scifo ondertussen het schip had verlaten. Saint-Jean loodste het uit de degradatiezone, behaalde het jaar daarop een bevredigende negende plaats en promoveerde afgelopen seizoen via de eindronde naar de Jupiler League. Na zijn mislukte passage bij Moeskroen krijgt hij nu een herkansing bij Bergen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties