Spanning stijgt in Spaanse tweede klasse

Dave Sentobin
| 0 reacties
Spanning stijgt in Spaanse tweede klasse
Foto: © SC

Door het puntenverlies van Málaga en Real Sociedad afgelopen weekend blijft de strijd om promotie razendspannend in de Spaanse Segunda División. Met nog twee speeldagen te gaan in de 'BBVA Liga' heeft Sporting nu de beste papieren in handen.

Vorige week lieten Málaga en Real Sociedad kostbare punten liggen in eigen stadion, waardoor Sporting nu tweede staat met één punt voorsprong op Málaga en twee op Real Sociedad. Málaga kwam in de derby tegen Cádiz – volop verwikkeld in de strijd om het behoud – niet verder dan een brilscore in het eigen La Rosaleda-stadion. Real Sociedad kwam eveneens in eigen stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Salamanca. De enige ploeg – van de drie die nog strijden om promotie – die de punten wel kon thuishouden was Sporting dat in het 100 jaar oude El Molinón-stadion met 2-1 won van Córdoba. Kampioen Numancia is al enige tijd zeker van de promotie.

 

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Segunda División blijft de strijd om de twee overige promotieplaatsen dus ijzingwekkend spannend. Zondag speelt de vierde in de stand – Real Sociedad – de Baskische derby op het veld van Alavés. De thuisploeg was ooit nog Uefa-bekerfinalist, maar door het slechte beheer van ex-voorzitter Piterman raakte de club in slechte papieren waardoor de ploeg nu vecht tegen de degradatie naar Segunda División B. De mannen van coach Lillo – die mogelijk de assistent van Guardiola bij FC Barcelona wordt – moeten absoluut winnen, willen ze na één jaar tweede klasse opnieuw bij de grote kleppers horen.

 

Málaga speelt net zoals zijn Baskische concurrent tegen een degradatiekandidaat, nl. Granada 74. De flamboyante voorzitter Marsá kocht afgelopen zomer de rechten van Ciudad de Murcia – ploeg die in de Spaanse tweede klasse speelde – waardoor zijn Granada 74 – dat tot dan niet verder was gekomen dan de vierde klasse – kon starten in Segunda División. Aan dat avontuur lijkt nu vroegtijdig een einde te komen, want de Andalusiërs staan na een sterke start op een teleurstellende voorlaatste plaats. Bij de bezoekers uit Málaga zijn de supporters de voorbereidingen al aan het treffen om de promotie te vieren.

 

De ploeg met de beste papieren in handen twee speeldagen voor het einde van de competitie is ongetwijfeld Sporting. De rojiblancos uit Gijón kunnen zich in principe nog één gelijkspel permitteren in de laatste twee wedstrijden. Tien jaar na de degradatie lijkt de club er eindelijk in te zullen slagen om terug deel uit te maken van de Spaanse elite. De mannen van coach Preciado spelen zondag tegen Castellón dat vijfde staat, maar niet meer kan promoveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties