Fotoreportage: Koele Zwitsers? Alleen het bier is koel

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Fotoreportage: Koele Zwitsers? Alleen het bier is koel
Foto: © SC

De Zwitserse fans krijgen al jarenlang het etiket opgeplakt van koele supporters. Zaterdagavond proberen ze tegen Tsjechië dat etiket voor eens en altijd van zich af te schudden.

Vanuit Bazel

Een groot voetbaltornooi in eigen land doet iets met een mens, liefhebber van het balspelletje of niet. Enkele maanden geleden werden de Zwitsers via de nationale omroep zelfs opgeroepen om meer achter hun ploeg te staan. Tijdens het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan gebeurde hetzelfde bij de Japanners. Met succes. Het Alpenland probeert alvast niet onder te doen.

 
Dinsdag verzamelden maar liefst 5.000 fans om hun nationale helden aan het werk te zien op training. Dat moet de spelers een extra duwtje in de rug geven om er voor de volle 100 procent voor te gaan. In en rond Bazel kleurt in aanloop naar het treffen met de Tsjechen alles rood en wit. ‘Hopp Hopp Schwiz’ weerklinkt uit duizenden monden, talloze fans schilderen nog snel een Zwitserse vlag op het gezicht van een vriend of een vriendin. De Zwitserse fans zijn er klaar voor, nu de spelers nog.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties