Ronaldo moet Portugal naar het goud loodsen

Nico Wieme
| 0 reacties
Ronaldo moet Portugal naar het goud loodsen
Foto: © SC

Favoriet Portugal begint vanavond om 20u45 aan het EK tegen Turkije. Alle ogen van de Portugese natie zijn gericht op één man: Cristiano Ronaldo. De vraag is of hij de transferbekommernissen uit zijn hoofd kan zetten.

Heel Portugal rekent op Cristiano Ronaldo om Europees kampioen te worden. De Man Unitedster is hotter dan ooit. Niet alleen bij de vrouwen en op het veld scoort hij als de besten, ook bij de Europese topclubs rolt zijn naam geregeld over de tongen.
 
Ronaldo heeft in principe alles in zich om de absolute uitblinker van dit EK te worden. De speler uit Madeira is razendsnel, technisch enorm vaardig, doelgericht én hij heeft spelinzicht. Wie stopt deze wonderboy af? Weinigen zullen daarin slagen, tenzij ze geholpen worden door … Real Madrid.
 
Het is al lang geen publiek geheim meer dat de Koninklijke zijn zinnen heeft gezet op Ronaldo. Ook de speler zelf zou een overgang naar Madrid wel zien zitten. Toch wil hij pas na het EK zijn standpunt bekendmaken. Hopelijk spoken die transfermuizenissen de komende drie weken niet te veel door zijn hoofd. Het zou de Portugezen anders wel eens zuur kunnen opbreken.
 
Na de verloren finale tijdens het EK van 2004 in eigen land ligt Portugal gebrand op een revanche. De Grieken toonden zich toen twee keer (in de openingsmatch én in de finale) uitgekookter dan de Portugezen. Op het WK van twee jaar geleden strandde het Portugese schip in de halve finales tegen Frankrijk. De gouden generatie met Ronaldo, Carvalho, Ferreira, Deco, Nuño Gomes, enz. is weer twee jaar rijper en klaar om de Europese hemel te bestormen. Afspraak op 29 juni om 20u45 in het Ernst Happel Stadion van Wenen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties