Zweden ontmantelt Griekse defensie

Philippe Crols
| 0 reacties
Zweden ontmantelt Griekse defensie

Zweden heeft net als Spanje zijn eerste wedstrijd van het EK gewonnen in groep D. De Scandinaviërs brachten veel geduld op tegen de Griekse burcht en dat loonde in de tweede helft. De titelhouder moet dus volop aan de bak in de twee volgende partijen.

Griekenland maakte er geen geheim van dat het niet kwam om de schoonheidsprijs te winnen. Het trok een dubbele afweergordel op en de Zweden vonden er aanvankelijk geen antwoord op. Svensson nam de bal vanuit de tweede lijn wel eens op de slof, maar zijn poging ging naast. Op het halfuur kregen de Grieken het toch even moeilijk. Eerst probeerde Henrik Larsson de bal nog tot bij Zlatan Ibrahimovic te krijgen in plaats van zelf zijn kans te wagen en een minuut later kopte de Zweedse spits van Inter net over na een voorzet van Fredrik Ljungberg.

Aan de overkant kreeg Andreas Isaksson niet bepaald veel werk op te knappen. Enkel twee individuele acties van Angelos Charisteas en een botsend schot van Angelos Bassinas waren het vermelden waard. Dat beide teams gingen rusten met 0-0 was helemaal geen verrassing.

Net na rust was het bijna meteen prijs. Christian Wilhelmsson schrok toen hij plots oog in oog kwam met Antonios Nikopolidis. De ex-speler van Anderlecht tilde de bal echter over het doel van de Griekse doelman. Vervolgens viel er een tijd lang niets te zien tot de Zweden slordig uitverdedigden. Giorgios Karagounis was iets te egoïstisch om het geklungel uit te buiten. De Scandinaviërs besloten dan maar een handje toe te steken. Een minuut na de kans voor de Grieken kopte Hansson een voorzet van Dallas bijna in eigen doel.

Geen 1-0 dus voor de Grieken, maar even later was het aan de overkant wel bingo. Ibrahimovic zocht en vond de combinatie met Larsson en ramde de bal vervolgens staalhard in de kruising. Enkele minuten later beslisten de Zweden de partij helemaal. Ljungberg vond eerst nog Nikopolidis op zijn weg, maar in de herneming frommelde Hansson de bal in doel. Torosidis kwam in de slotfase nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de zege van Zweden kwam niet in gevaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties