Zwitserse speler bouwt kerk

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zwitserse speler bouwt kerk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Vonlanthen, een 22-jarige aanvaller van Zwitserland, heeft zijn plannen al gemaakt voor na Euro 2008.De speler gaat niet op het strand liggen, maar een kerk bouwen in zijn geboorteland Colombia.

Vanuit Genève

Wie is de jongste doelpuntenmaker ooit op een Europees kampioenschap? Wist u het antwoord op deze typische quizvraag? Johan Vonlanthen verzamelde vier jaar geleden naam en faam door tegen Frankrijk (3-1 winst voor Les Bleus) op 18 jaar en 141 dagen een doelpunt op een EK-eindronde te scoren. Niemand deed ooit beter.
 
God
 
Vonlanthen kondigde zich aan als een groot Zwitsers talent, maar vier jaar later speelt de voormalige speler van PSV Eindhoven bij het bescheiden, maar wel rijke, Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Tijdens het EK krijgt hij een nieuwe kans om zijn talent aan de wereld te tonen. In de openingsmatch was hij al dicht bij de gelijkmaker tegen Tsjechië, maar het leer belandde het leer tegen de dwarslat.
 
Vonlanthen heeft echter meer dan alleen voetbaltalent. Hij is enorm begaan met zijn medemens en is in zijn geboorteland gestart met de bouw van een kerk. “Dankzij God blijf ik kalm als ik op de bank verzeild raak”, geeft Vonlanthen toe in ¼ heurs pour Jésus.. “Hij zorgt ervoor dat ik geen druk voel. Hij is mijn beste beloning en zelfs als ik niet kan spelen denk ik aan hem.”
 
Bouwheer Vonlanthen
 
Maar de 22-jarige voetballer bouwt niet alleen een plaats voor God. Hij wil de mensen in zijn thuisland een dak boven hun hoofd geven. “Als ik in Colombia ben, nodig ik 20 tot 30 mensen uit bij mij thuis. Maar eigenlijk is er te weinig plaats. Dat bracht me bij het idee om een kerk te bouwen. Ik wil meer doen dan schoenen en wat eten kopen.”
 
Vonlanthen hoopt dat de bouw klaar is voor het einde van Euro 2008. De Colombianen kunnen dan al een kaarsje branden voor de Zwitser. Misschien vliegt de bal de volgende keer dan via de onderkant van de lat binnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties