Villa bezorgt Spanje nieuwe zege

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Villa bezorgt Spanje nieuwe zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een wat tegenvallende wedstrijd bezorgde David Villa Spanje in de slotfase een al bij al verdiende zege tegen een Zweden dat tevreden leek te zijn met een gelijkspel. In de eerste helft hadden Torres en Ibrahimovic voor de 1-1 ruststand gezorgd.

Spanje startte met dezelfde elf die ook al tegen Rusland aan de aftrap stonden.  Bij Zweden verving Lägerback de geblesseerden Wilhelmsson en Alexandersson door Elmander, die de voorkeur kreeg op Sebastien Larsson, en Stoor. De Spanjaarden namen in de beginfase het heft en handen, maar verder dan een schot van Iniesta kwamen de zuiderlingen aanvankelijk niet. Op het kwartier was het wel raak voor de ploeg van Aragonés. Na een kort genomen corner lepelde Silva de bal op het hoofd van Torres, die met een rake kopbal Isaksson geen kans liet. Zweden reageerde meteen, maar Elmander besloot in het zijnet. Na de openingstreffer deed Spanje het wat rustig aan en dat leverde hete standjes op voor het doel van Casillas. Aanvankelijk stond het kanon van Ibrahimovic, Larsson en Elmander echter niet scherp afgesteld. Iets na het halfuur kwam de gelijkmaker er dan toch. Het was Ibrahimovic die knap Ramos omspeelde en de bal van dichtbij tegen de netten prikte. De Spanjaarden hadden het moeilijk om te reageren, al probeerde Villa het wel met een verrassende uithaal. In de slotminuut van de eerste helft claimde Spanje nog een strafschop na een duw van Elmander op Silva. Scheidsrechter Vink weigerde echter naar de stip te wijzen.  

Tijdens de rust werd de licht geblesseerde Ibrahimovic gewisseld voor Rosenberg.  Net als in de eerste helft begonnen de Spanjaarden het best, al leverde hun overwicht in balbezit echter weinig concreet gevaar op. Het gebrek aan diepgang in het Spaanse spel noopte bondscoach Aragonés tot de inbreng van Fabregas en Cazorla voor Iniesta en Xavi. Iets na het uur creëerde Villa dan toch een uitstekende kans voor Silva, maar zijn ploegmaat miste de nodige doeltreffendheid.  Enkele minuten later kwamen de Spanjaarden opnieuw dicht bij een tweede doelpunt.  Isaksson schudde een goede redding uit de mouwen op een afstandsschot van Senna. Pas in het slotkwartier slaagden ook de Zweden er in een kans bij elkaar te voetballen.  De goede voorzet van Hansson werd echter niet aangeraakt voor doel.  De Spaanse elf bleven het proberen, maar kwamen niet veel verder dan wat afstandsschoten van onder meer Torres en Fabregas.  Ook aan de overkant viel er nog wat half gevaar, maar het laatste woord was uiteindelijk voor David Villa.  Toen niemand het nog verwachtte, profiteerde de topschutter van Zweeds mistasten om de 2-1 koelbloedig tegen de netten te trappen.  Rosenberg en co konden niet meer reageren en moeten met drie punten nog vol aan de bak tegen Rusland. Spanje daarentegen is zo goed als zeker van de kwalificatie en kan wellicht Nederland ontlopen in de kwartfinale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties