Kroatische fans krijgen eigen krant

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kroatische fans krijgen eigen krant
Foto: © SC

Kroatië is een dolenthousiaste voetbalnatie en om de warmbloedige supporters op hun wenken te bedienen brengt de Kroatische krant Vecernji list een lokale Euro 2008-editie uit.

Vanuit Klagenfurt

De krant verschijnt alleen op wedstrijddagen en wordt vanuit Kroatië naar de speelstad verstuurd, waar vrijwilligers het dagblad gratis uitdelen. Naast algemene info over het tornooi en extra nieuws over de eigen nationale ploeg, vinden de supporters ook weetjes over de speelstad zelf. Zo organiseert de krant na de wedstrijd een Kroatische beachparty in het nabij gelegen Pörtschach.
 
Eer & trots
 
De Kroaten zijn al zeker van hun plaats in de kwartfinales en Slaven Bilic vervangt tegen de armada van Leo Beenhakker vijf basisspers. Dat wil echter niet zeggen dat de rood-wit geblokten het rustig aan zullen doen. ‘Voor de eer, voor de trots’, bloklettert Vecernji list op de voorpagina. ‘Motivatie: miljoenen Kroaten’, luidt het verderop.
 
Een massa supporters wordt er in Klagenfurt niet meteen verwacht. “Vooral de fans met een ticket zullen naar Oostenrijk afzakken”, zegt Robert Junaci, sportjournalist bij Vecernji list. Ter vergelijking: tegen Duitsland zaten er 15.000 Kroaten in het stadion en volgden 50.000 landgenoten de wedstrijd in het stadscentrum van Klagenfurt.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties