WK 2010: Aziatische toppers zijn geplaatst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2010: Aziatische toppers zijn geplaatst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Azië begint men bij het begin van het nieuwe seizoen aan de laatste ronde voor de WK-kwalificatie. Alle toppers zijn geplaatst voor de volgende ronde, de laatste op weg naar Zuid-Afrika.

De tien landen die onderverdeeld worden in twee poules met vijf landen zijn Australië, Qatar, Japan, Bahrein, Noord-Korea, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Oezbekistan, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. De top-2 van die poules gaan naar Zuid-Afrika. De twee derdes spelen onderling nog een barrageduel over twee wedstrijden en de winnaar moet nog eens strijden met een land uit Oceanië. 

Australië verloor afgelopen weekend voor het eerst in 27 jaar nog eens een thuiswedstrijd. Bondscoach Pim Verbeek bracht een reserve-elftal op de been omdat het land al geplaatst was voor de volgende ronde. China, al uitgeschakeld, won echter met 0-1. Dat het zo lang geduurd heeft eer Australië geklopt werd, heeft te maken met het feit dat het altijd in de Oceanische zone speelde in het verleden.

Verder speelden Zuid-Korea en Noord-Korea gelijk in Seoul. Dit resultaat tekent toch de vooruitgang van de Noord-Koreanen die er nog maar één keer bij waren in het verleden op een WK. Dat was in 1966 in Engeland toen het land zelfs de kwartfinale haalde. Pak Doo-Ik is nog altijd een legende in dit communistische land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties