Slowakije heeft een nieuwe bondscoach

Slowakije heeft een nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vladimir Weiss wacht de lastige opgave om Slowakije voor het eerst te plaatsen voor de eindronde van een WK. De 43-jarige oefenmeester werd vandaag aangesteld als de nieuwe bondscoach in opvolging van Jan Kocian wiens contract niet werd verlengd.

Jan Kocian moest van de Slowaakse voetbalbond opstappen omdat het land er niet in slaagde zich te plaatsen voor de eindronde van het Europees kampioenschap dat nu op zijn einde loopt in Zwitserland en Oostenrijk. Slowakije had wel een lastige groep met EK-finalist Duitsland, Tsjechië en Ierland als zwaarste tegenstanders. Het hield wel Cyprus en Wales achter zich. Opvallend was wel dat Slowakije van alle Europese landen het meeste doelpunten had aangetekend in de EK-kwalificatie.

Vladimir Weiss heeft een mooie staat van dienst in Slowakije. In 2005 pakte hij met Artmedia Bratislava de titel en een jaar later stuntte hij met dat team in de Champions League. De oud-international van Tsjechië was overigens ook in beeld bij de Schotse club Heart of Midlothian.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties