Ballack onzeker voor finale

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ballack onzeker voor finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Ballack heeft geen goede ervaringen met finales van grote tornooien. De kapitein van de Duitse ‘Mannschaft’ mist door een kuitblessure zondagavond mogelijk de confrontatie met Spanje.

Vanuit Wenen

Op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea zag Ballack de finale aan zich voorbij gaan na een gele kaart in de halve finale tegen gastland Zuid-Korea. Zes jaar later dreigt de Chelsea-middenvelder opnieuw een finale te missen. Mogelijke spelbreker is deze keer een kuitblessure, die hem sinds vrijdag aan de kant houdt.
 
Geen vuiltje aan de lucht tot donderdagavond. Ballack voelde zich goed na de winst in de halve finale tegen Turkije, maar twaalf uur later was de middenvelder niet in staat om de training aan te vatten. Oorzaak onbekend. "Een tik op de kuit, een slechte beweging", gist bondscoach Joachim Löw. "Na de wedstrijd heeft hij niets gevoeld, maar vrijdag was zijn kuit volledig hard."
 
“We hopen dat Ballack zondag kan spelen”, gaat Löw verder. “Als kapitein heeft hij een heel belangrijke rol in deze ploeg. De medische ploeg werkt alvast dag en nacht om hem klaar te stomen voor de finale. Ballack zelf is optimistisch en zit zeker niet in een hoekje te wenen.”
 
Bij afwezigheid van Ballack komt Tim Borowski mogelijk in de ploeg als vervanger. “We hebben nog 24 uur voor de wedstrijd, maar we moeten toch serieus nadenken wat we gaan doen als Ballack niet speelt. Zowel Borowski al Schweinsteiger kunnen zijn plaats innemen, maar we gaan zeker onze tactiek niet volledig omgooien omdat Ballack niet kan meespelen. Op het laatste moment zullen we beslissen of hij speelt of niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties