Belgacom brengt Belgisch voetbal voor het eerst in HD

Anthony Van der Planken
| 8 reacties
Belgacom brengt Belgisch voetbal voor het eerst in HD
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgacom verzekerde zich enkele weken geleden van drie nieuwe seizoenen Belgisch competitievoetbal. De telecomreus zal dus ook de komende drie seizoenen het voetbal op het scherm brengen. Dat zal voor het eerst in Hoge Definitie gebeuren.

Belgacom zal vanaf augustus wekelijks drie competitiewedstrijden in Hoge Definitie uitzenden. Dat is een nieuwe televisiestandaard die tot vijf keer scherper beeld en geluid brengt. Om van die betere beeldkwaliteit te kunnen genieten, heeft de kijker wel een speciaal HD-televisiescherm nodig.

Het is voor het eerst dat Belgische voetbalwedstrijden in HD zullen uitgezonden worden. Belgacom zal elke speeldag drie competiewedstrijden in HD brengen. Het gaat om de wedstrijden van vrijdag (20u30) en zondag (18u en 20u30).  Uiteraard kunnen klanten zonder HD-scherm de wedstrijden ook volgen in gewone kwaliteit.
Eerder kondigde Alfacam aan vanaf volgend seizoen het tweede klassevoetbal in HD te zullen uitzenden. De televisiegroep lanceert daarvoor binnenkort EXQI Sport, een zender die beschikbaar zal zijn bij onder andere Belgacom TV en Indi.

Belgacom zal de HD-wedstrijden zonder meerkost aanbieden aan zijn All Foot - klanten. Ook de klanten met het basisabonnement Classic+ krijgen één HD-wedstrijd, namelijk die van zondagavond 18u.

Daarnaast lanceert Belgacom een nieuw abonnement: de My Club - formule. Met dat abonnement kan de kijker alle wedstrijden (uit en thuis) van zijn favoriete team volgen aan 9,95 euro per maand.

Klanten die zich inschrijven voor de start van de competitie genieten bovendien van een promotie. Met de My Club Season Pass krijgen zij voor het éénmalige bedrag van 90 euro een seizoen lang alle wedstrijden van één club.

Tot slot kondigde Belgacom aan dat vanaf volgend seizoen alle wedstrijden ook via pay-per-view beschikbaar zullen zijn. De zes zaterdagavondwedstrijden blijven aan vijf euro per stuk beschikbaar, de topwedstrijden op vrijdag en zondag kosten acht euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties