Spanje doorgelicht: De geluksbrenger en de Braziliaan

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Spanje doorgelicht: De geluksbrenger en de Braziliaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje kan zondagavond haar tweede Europese titel in de geschiedenis veroveren. Voetbalkrant.com overloopt voor de mogelijke opstelling:

Vanuit Wenen

  1. Iker Casillas
Gaat al een eeuwigheid mee, maar is nog altijd maar 27 jaar. Eén van de beste doelmannen op het Europees kampioenschap. Deed een boost aan vertrouwen op door de strafschoppenreeks in de kwartfinale tegen Italië naar zijn hand te zetten. Kreeg al 266 minuten geen doelpunt meer tegen.
 
  1. Carlos Marchena
Bikkelharde verdediger die in de finale Miroslav Klose in het oog moet houden en verhinderen dat hij gevaarlijk kan zijn met het hoofd. Is de geluksbrenger in La Seleccion, aangezien hij voor de nationale ploeg nog maar één wedstrijd met inzet verloor, een kwalificatiewedstrijd voor Euro 2004 tegen Griekenland op 7 juni 2003.
 
  1. Carles Puyol
In de nationale ploeg omgeschoold van rechtsback tot centrale verdediger. Verkeerde het afgelopen seizoen niet in zijn beste vorm, maar sterker geworden naarmate het tornooi vorderde. Zorgde er tegen Rusland voor dat Roman Pavlyuchenko en Andrei Arshavin amper voor dreiging konden zorgen. Is aan zijn derde grote tornooi voor Spanje bezig.
 
  1. Joan Capdevilla
Niet de opvallendste speler, maar met zijn precieze passing zeer belangrijk voor de nationale ploeg. Wordt bij Villareal ook als linkermiddenvelder uitgespeeld. Is bijzonder gemotiveerd voor de clash met Duitsland. “Finales zijn er niet om te spelen, maar om te winnen.”
 
  1. Sergio Ramos
Moderne rechtsback die graag mee naar voren gaat. Verdedigend niet altijd even secuur, maar zeer belangrijk in de opbouw. Is samen met Iker Casillas de enige speler van landskampioen Real Madrid in de nationale ploeg.
 
  1. Andrés Inisesta
Belandde voor het tornooi met een buikgriep in het ziekenhuis. Is nog altijd niet volledig hersteld en op zoek naar zijn beste vorm. Compenseert de mindere vorm met een uitzonderlijk inzet en lag met een balrecuperatie en assist aan de basis van het openingsdoelpunt tegen Rusland.
 
  1. Xavi Hernandez
Onmisbare factor op het Spaanse middenveld. Is met zijn uitstekende balrecuperatie een zeer belangrijk in de opbouw. Beschikt over een precieze passing, die een Spaanse tegenaanval op gang kan brengen. Met het openingsdoelpunt tegen Rusland maakte hij zich nog belangrijker.
 
  1. Cesc Fabregas
Incontournable in Arsenal, maar bankzitter in de nationale ploeg van Luis Aragonés. Schikt zich zonder problemen in zijn rol en beseft dat zijn tijd nog moet komen. Is bij iedere invalbeurt wel beslissend voor de ploeg en zal in de finale de geblesseerde David Villa vervangen. Zette Spanje met twee sublieme passes tegen Rusland op weg naar de ruime 3-0 overwinning.
 
  1. Marcos Senna
Genaturaliseerde Braziliaan die zich goed thuis voelt in de Spaanse selectie. Niet de opvallendste maar misschien wel de belangrijkste speler tijdens Euro 2008. werkmier op het middenveld die ervoor zorgt dat zijn ploegmaats hun technische vaardigheden kunnen tentoon spreiden.
 
  1. David Silva
Jong Spaans talent. Technisch goed onderlegd en kan als aanvallende middenvelder zowel op links als op rechts zijn streng trekken. Deed bij Valencia Pablo Aimar vergeten.
 
  1. Fernando Torres
Slechts één doelpunt op Euro 2008, maar daarom niet minder belangrijk in La Furia Roja.Zorgt voor extra ruimte voor zijn ploegmaats, die daar tijdens de twee confrontaties tegen Rusland optimaal gebruik van maakten. Heeft het niet altijd even makkelijk met de aanpassing van het snelle Britse voetbal naar het trage Spaanse spel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties