De naam van Steaua Boekarest is gezuiverd

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De naam van Steaua Boekarest is gezuiverd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Roemeens arbitragehof heeft gisteren topclub Steaua Boekarest vrijgesproken in een omkoopzaak met CFR Cluj. Eerder had een tuchtcommissie Steaua wel schuldig bevonden, maar de club ging dus met succes in beroep.

De Roemeense voetbalbond had Steaua Boekarest in eerste aanleg veroordeeld tot een puntenaftrek van zeven eenheden voor het illegaal beïnvloeden van wedstrijden. De veelbesproken Steaua-voorzitter Gigi Becali zou anderhalf miljoen euro geboden hebben aan zijn collega van landskampioen CFR Cluj om de titel aan Steaua te laten.

"Gerechtigheid is geschied. Het arbitragehof heeft laten zien dat de eerdere uitspraken verkeerd waren. De leiding van de Roemeense voetbalbond zal nu ook moeten toegeven dat ze fout waren", aldus Becali die ondanks de vrijspraak zes maanden lang geen officiële functie mag uitoefenen in de club. De eerste eis was twee jaar.

Steaua Boekarest hoeft dus ook niet in te zitten met de deelname aan de derde voorronde van de Champions League. De Europese voetbalbond UEFA had eerder al laten weten dat het de zaak zou onderzoeken pas nadat er een definitieve uitspraak zou zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws