Aragones leidt Güiza naar Fenerbahçe

Nico Wieme
| 4 reacties
Aragones leidt Güiza naar Fenerbahçe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na coach Luis Aragones heeft Fenerbahçe een tweede grote Spaanse vis aan de haak geslagen. De Turkse topclub heeft zich dinsdag voor vier jaar verzekerd van de diensten van Daniel Güiza.

Enkele dagen geleden wist Fenerbahçe Luis Aragones aan te trekken als nieuwe coach. In één adem met de voormalige Spaanse bondscoach werd ook de naam van Daniel Güiza genoemd. Aragones en de Spaanse topschutter kennen elkaar uiteraard van bij de nationale ploeg. De aanvaller lag met zijn tweedoelpunten, tegen Griekenland en Rusland, mee aan de basis van de Europese titel van zijn land.
 
Güiza moest in de hiërarchie wel David Villa en Fernando Torres laten voorgaan, maar als ‘supersub’ speelde hij een belangrijke rol op het voorbije EK. De 27-jarige spits kroonde zich vorig seizoen wel tot topscorer in de Primera Division. Voor Real Mallorca deed hij 27 keer de netten trillen.
 
De Spaanse media maken bij de transfer naar Turkije gewag van een prijskaartje van 17,4 miljoen euro. Zijn contract bij Mallorca bevatte een clausule waarin stond dat de aanvaller de club voor 15 miljoen euro mocht verlaten. Güiza lag op het Spaanse eiland nog tot 2011 onder contract.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties