Boussoufa: 'Ook in heenronde uitblinken'

Nico Wieme
| 0 reacties
Boussoufa: 'Ook in heenronde uitblinken'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa heeft dinsdag te trainingen hervat bij Anderlecht. Na twee interlands met Marokko kreeg de middenvelder tien dagen meer vakantie dan zijn ploegmakkers.

Op het trainingsveld van Anderlecht viel er dinsdag plots meer frivoliteit te bewonderen. Niet verwonderlijk, want voor het eerst sinds het hervatten van de trainingen stond Mbark Boussoufa op het veld. De Marokkaanse international oogt ontspannen en heeft duidelijke doelstellingen voor komend seizoen.

Ambities 
“Mijn ambities lopen samen met die van de club”, zegt Boussoufa in Het Laatste Nieuws. “Ik wil opnieuw kampioen worden en de Champions League spelen. Vooral in Europese wedstrijden wil ik meer mijn stempel kunnen drukken op het spel van Anderlecht.”

Gouden Schoen
Boussoufa is in januari opnieuw kanshebber op het winnen van de Gouden Schoen, al beseft hij dat daarvoor een belangrijke voorwaarde zal moeten ingevuld zijn. “Ik zal nu ook eens een sterke éérste ronde moeten neerzetten. De voorbije jaren haalde ik telkens een hoog niveau in de tweede ronde, maar sinds ik in België ben, slaagde ik er nooit in daar een verlengstuk aan te breien met een sterke eerste ronde het seizoen nadien.”

Benjelloun
De kans bestaat dat Boussoufa straks een landgenoot naast zich krijgt bij paars-wit. De balkunstenaar had tijdens zijn stage met Marokko een gesprek met Abdessalam Benjelloun, de spits van het Schots Hibernian die Anderlecht met meer dan gewone interesse volgt. “Hij wil graag naar Anderlecht komen”, zegt Boussoufa. “Ik weet niet hoe concreet de interesse van Anderlecht is, maar hij mag altijd komen. Hij is een goeie aanvaller, balvast en tweevoetig. Voor Marokko scoort hij bijna elke keer.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties