Kompany: 'Niet aan mij om te beslissen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Kompany: 'Niet aan mij om te beslissen'
Foto: © SC

Vincent Kompany heeft woensdag voor het eerst gereageerd op zijn niet-deelname aan de Olympische Spelen. Onze landgenoot betreurt de beslissing die in overleg met de club genomen is, maar ziet geen andere mogelijkheid.

Over één ding is Vincent Kompany duidelijk: hij was dolgraag naar Peking gereisd. Zijn ploeg Hamburg SV heeft er echter anders over beslist. Sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer liet weten dat het in het belang van de speler zelf was om het nieuwe seizoen met zijn club voor te bereiden.
 
De Belgisch Voetbalbond stuurde na het vernemen van dit nieuws een fax richting Hamburg, waarin zij erop stond Kompany mee te nemen naar de Spelen. HSV wil echter van geen wijken weten en maakte de KBVB duidelijk dat de beslissing onomkeerbaar is.
 
Kompany zit dus tussen twee vuren. Hij wil naar de Spelen, maar mag niet van zijn ploeg. Hamburg is natuurlijk wel zijn broodheer. “Ik wilde naar Peking gaan, maar het is niet aan mij om daarover te beslissen”, zegt Kompany op de clubwebsite. “Het reglement voorziet iets anders, dus blijf ik bij mijn club.”
 
De Belgische bond heeft nog niet officieel gereageerd op deze nieuwe verklaring, maar Hamburg zal voet bij stuk houden. “We hebben hem nodig”, zei de nieuwe Hamburgcoach Martin Jol. “Het is zowel voor hem als voor de club belangrijk dat hij in Hamburg blijft.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties