Mendy gaat op avontuur bij Hull City

Mendy gaat op avontuur bij Hull City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bernard Mendy verlaat na zeven seizoenen trouwe dienst Paris Saint-Germain voor de Engelse promovendus Hull City. Hij tekende aan de oevers van de Humber een contract voor drie seizoenen.

Bernard Mendy, ooit nog aan de slag bij de Franse nationale ploeg, wil zich via de Premier League weer in de kijker spelen van de Franse bondscoach Raymond Domenech. Bij PSG, dat de laatste jaren eerder aan de staart bengelt in de Ligue 1, leek dat niet zo goed te lukken. 

"Het blijft voor mij een vreemd gegeven om Paris Saint-Germain te verlaten. Eén van de redenen voor mijn vertrek is de aanwezigheid van Phil Brown, een trainer die ik nog ken van mijn periode bij Bolton Wanderers. Hij wil dat ik de jongere spelers in de kern wat begeleid", aldus Mendy in de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe.

Mendy speelde amper één seizoen bij Bolton Wanderers, in 2002/3. Hull City hoeft geen transfersom te betalen want de Franse verdediger is transfervrij. Hij moet enkel nog medisch gekeurd worden. Mendy speelde in zijn carrière 209 competitiewedstrijden voor PSG en scoorde daarin twee keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties