'Er zit genoeg talent in deze groep'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Er zit genoeg talent in deze groep'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wim De Coninck haalde tijdens het tussenseizoen veertien nieuwe spelers naar KSV Roeselare, maar verliet maandag het West-Vlaamse schip. “Ik ben nu niet belangrijk meer”, relativeert de Oost-Vlaming zijn vertrek.

Het zonnetje schijnt en de thermometer duidt 28 graden, maar in de businessruimte van KSV Roeselare doet de airco niet wat er van verwacht wordt. Toch is optimisme troef tijdens de ploegvoorstelling van de club uit de Rodenbachstad. Mét nog altijd … Wim De Coninck.
 
Titanenwerk
 
“Ik handel nog de laatste hangende zaken af, maar ik vertrek wel met een dubbel gevoel”, aldus De Coninck. “Ik ben belangrijk geweest voor KSV Roeselare tijdens het tussenseizoen. Nu zijn de spelers en de technische staf belangrijk. Jurgen Sierens zal de ballen moeten pakken en Mama Dissa, Bjorn De Wilde en Yanis Papassarantis zullen de doelpunten moeten maken. Niet Wim De Coninck.”
 
De voetbalanalist zal Roeselare wel blijven volgen en gelooft ook in de capaciteiten van de West-Vlaamse club. “We moeten realistisch blijven en als Roeselare zich redt, dan is de misse volbracht en heeft Dirk Geeraerd titanenwerk verricht. Maar er zit genoeg talent in de deze groep en als de chemie tussen de coach en de spelers zich op het veld doorzet, dan ben ik zeker dat de club zich zal redden.”
 
Kritiek
 
De Coninck kreeg de voorbije dagen bakken kritiek over zich heel omdat hij de club al snel de rug toekeert, maar bij Roeselare hebben ze begrip voor zijn beslissing. “Het is niet eerlijk wat hij de voorbije dagen over zich heen heeft gekregen”, springt Geeraerd in de bres voor de voormalige sportief manager. “Een week geleden werd hij nog geprezen voor zijn voetbalkennis en nu is plots niets meer goed. Uit het oog, uit het hart. Het gaat snel in de voetbalwereld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties