Cristiano Ronaldo zorgt voor transfernieuws

Nico Wieme
| 8 reacties
Cristiano Ronaldo zorgt voor transfernieuws
Foto: © SC

Wij selecteerden voor u een aantal nieuwsitems uit de voorbije week, waarop wij ons eigen kijk geven. U leest o.a. waarom De Camargo de perfecte Belg is, welke transfer Cristiano Ronaldo deed en waarom Wim De Coninck al weg is bij Roeselare.

De Camargo de perfecte Belg
 
In een tijd waarin België op barsten staat en niemand zich nog uitdrukkelijk Belg durft noemen, staat er plots een tot Belg genaturaliseerde Braziliaan op die met veel poeha uitroept: “Voor de Rode Duivels spelen is een droom.” Getekend: Igor De Camargo. De Standardspits noemt zich het prototype van een Belg: spreekt quasi vlekkeloos Nederlands en Frans, speelde al in Brussel (Brussels), Vlaanderen (Racing Genk en Heusden-Zolder) en Wallonië (Standard). Belgischer vind je niet.
 
Toch vertoont hij een aantal atypische Belgische trekjes: hij is niet zo gek van onze frietjes en hij heeft een neus voor doelpunten, maar bovenal worstelt hij met een immens dilemma: in welke taal zou hij ons volkslied moeten zingen? Een gouden tip voor Igor: een Belgisch international vraagt zich nooit af in welke taal hij het volkslied moet zingen, die zingt de nationale hymne niet mee omdat hij doodeenvoudig de tekst niet kent. Hooguit zal hij een beetje mompelen om toch maar de indruk te wekken dat hij iet of wat vaderlandslievend is. En dan zou die brave De Camargo daar gaan tussen staan en uit volle borst het volkslied meezingen? Totaal ongepast!
 
Frutos opgelapt
 
Goed nieuws voor de Anderlechtsupporters: Nicolas Frutos is na amper twee weken al volledig hersteld van zijn eerste kwaal van het seizoen. Een historisch record voor de Argentijn, want ondanks zijn blessure moest hij geen enkele wedstrijd met inzet missen. Dat belooft in ieder geval voor de rest van het seizoen. Eén iemand houdt er bij paars-wit in ieder geval de moed in: trainer Ariël Jacobs. De Diegemnaar zei in een interview letterlijk: “Lopen, tennissen... dat is allemaal geen probleem voor Frutos, maar zodra er contact is, duiken er problemen op. Vorig seizoen hebben we alles geprobeerd op het vlak van schoenen en speciale zolen, maar het heeft allemaal niet geholpen. Zodra Frutos voetbalschoenen aantrekt, begint de miserie.”
 
Straffe taal, als u het ons vraagt. Misschien moeten ze bij Anderlecht eens proberen om la Garza (de reiger, voor alle duidelijkheid; zeker niet te verwarren met el cadaver) blootsvoets te laten spelen. Zijn voeten gebruikt hij toch met moeite. Het belangrijkste is dat er met zijn hoofd en zijn armen niets scheelt.
 
Ronaldo transfereert
 
Dé zomertransfer van 2008 is ongetwijfeld die van Cristiano Ronaldo. De Portugese wonderboy had nauwelijks zijn Nereida Gallardo op de keien gezet of hij nam tijdens zijn trip naar Los Angeles vier vrouwen op proef: één voor elke avond. In geen van de vier zag hij de perfecte matras voor zijn bed, waardoor de Man Unitedspeler dan maar besloot het over een andere (lees: oudere) boeg te gooien. Ronaldo vond in de 30-jarige Italiaanse tv-presentatrice Letizia Filippe dé vrouw van zijn leven.
 
Zijn keuze was een regelrechte doorn in het oog van Paris Hilton. De erfgename van het gelijknamige concern had enkele dagen voordien tevergeefs geprobeerd om Ronaldo het hof te maken. Toen de Portugees in de prestigieuze Villa-bar verscheen, baande la Hilton zich een weg tussen de vrouwenmassa. Om de aandacht van de voetballer te trekken maakte ze echter een kapitale fout: door haar boezem aan zijn borst te drukken, gooide ze niet meteen haar grootste wapens in de strijd. Ronaldo trok even zijn neus op en met de staart tussen haar benen droop de mislukte zangeres af.
 
Wims haan kraait koning in Roeselare
 
Hij had zijn bureau nog maar net gezien of hij was weer weg: Wim De Coninck verlaat na nog geen drie maanden KSV Roeselare als sportief manager. Op zich een verstandige keuze. Hét werkterrein van de arme man is tv-analyses van voetbalwedstrijden maken. “Televisie is mijn grote liefde”, verantwoordde De Coninck zijn keuze. Het moet zijn dat ze bij Belgacom TV potdoof zijn én dat de zelfverklaarde analist nog nooit van zelfevaluatie, laat staan zelfinschatting, gehoord heeft. De analyses van De Coninck zijn vaak voer voor discussie. In die paar jaar dat hij tv-werk doet, heeft hij zich de wrevel van alle topclubs op de nek gehaald en ook de kleintjes werden niet gespaard.
 
Tijd om te bewijzen dat je het beter kan, Wim. En zo oordeelde hij ook zelf. In mei nam hij de functie van sportief manager bij KSV Roeselare op. Meteen haalde hij de grove borstel door de selectie en trok hij maar liefst veertien nieuwkomers aan. Zo deed hij zijn vriend Dirk Geeraerd een groot plezier, want de werknemer van de Roeselaarse Beton- en Afbraakwerken lag vorig jaar met een groot deel van zijn kern overhoop en werd niet in staat geacht dat probleem zelf op te lossen. Dus werd crisismanager De Coninck binnengehaald, die de A-kern een grondige opknapbeurt gaf. Na het vertrek van de voormalige doelman is het aan de Roeselarecoach om te roeien met de riemen die zijn vriend hem gegeven heeft. En zo mogen de Belgacom TV - kijkers zich vanaf midden augustus weer verwachten aan de analyses van Wim De Coninck.
 
Bailly fotogeniek
 
Altijd al geweten dat Logan Bailly een glamourboy was. De Racing Genkdoelman spoedde zich in zeven haasten naar de fotoshoot van de nationale belofteploeg. Toen de jonge doelman merkte dat hij oeverloos te laat zou komen, besloot hij zelf maar voor een fotoshoot te zorgen. Tegen 170 per uur (later gecorrigeerd naar 155) raasde hij door de straten van Genk toen hij geflitst werd door een anonieme politiepatrouille. Tot zijn grote geluk werd enkel zijn rijbewijs ingetrokken, de foto mocht hij houden. Wat kan hem dat rijbewijs schelen, de komende weken vertoeft het Genkse sluitstuk toch in China voor de Olympische Spelen. Daar zal hij zeker aan zijn trekken komen, want als er één volk is dat iets afweet van fotograferen, dan zijn het de Chinezen wel.
 
Het is al de tweede keer in enkele weken tijd dat Bailly op negatieve wijze het nieuws haalt. Verschillende bronnen bevestigden ons dat de licht ontvlambare goalie begin juli de aanstoker was van een massale vechtpartij op een muziekfestival in Luik. “Ik beloof dat ik mij in de toekomst kalmer zal gedragen. De tragische dood van François Sterchele heeft me tot inkeer gebracht”, liet hij toen door het Laatste Nieuws optekenen. De Luikenaar is wel heel kort van geheugen. Amper drie weken na dat incident ging hij als een wildeman tekeer in het verkeer. Foei, Logan! Als voetballer, maar zeker als vader, heb je een voorbeeldfunctie. Wat moeten de kinderen wel denken, die zo naar jou opkijken?
 
Welles nietes (5)
 
Eindigen doen we met onze ondertussen wekelijkse rubriek ‘Welles nietes’: de Olympische Spelen dus.Wat heeft bondscoach Jean-François De Sart toch een soep van zijn selectie gemaakt. Iedereen die hij ook maar iets in de weg kon leggen, heeft hij tegen de kar gereden. We sommen even voor u op. Hamburg SV wou Vincent Kompany in Duitsland houden, De Sart selecteerde hem. Standard wou Marouane Fellaini absoluut inzetten voor de Champions Leaguevoorronde, De Sart nam ook hem erbij. Westerlomanager Herman Wijnants sprong bijna uit zijn vel toen hij hoorde dat zijn eerste doelman, Yves De Winter, als toerist (derde doelman dus) mee naar China mag.
 
De bondscoach van de beloften beloofde aan de spelers die meegeholpen hadden om de kwalificatie voor de Spelen binnen te halen, dat hij aan hen de voorkeur zou geven bij zijn definitieve selectie. Maar wat zien we? Geen spoor van Glen Verbauwhede, Frank Boeckx, Michael Cordier en vooral de zwaar ontgoochelde Kilian Overmeire. De Lokeraar had terecht op een selectie gerekend, maar zag zich de weg versperd worden door Vincent Kompany, die nota bene geen enkele wedstrijd meespeelde in de EK-kwalificatiewedstrijden en op het EK -21 zelf. Benieuwd welk nieuws we u volgende week kunnen brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties