Reportage Fan Day Tropical: Anderlecht

T. Coremans
Fan Day Tropical: Anderlecht
Foto: © SC

De weergoden waren de Brusselaars vrijdag de hele dag goed gezind. De jaarlijkse fandag van Sporting Anderlecht bracht vele duizenden mensen naar de rand van de hoofdstad.

Een uitgelaten zomerzon verlichtte de straten op weg naar het Astridpark. Enkele paars‑witsupporters met diverse attributen verklapten de festiviteiten achter de woonblokken. Rondom het Constant Vanden Stockstadion vielen de talrijke eetkraampjes, de kinderattracties en de gekende 'gadgetkraampjes' in groten getale op. Hoe dichter we de voetbaltempel naderden des te meer fans zich opdrongen aan de vele standjes. 25 juni, fandag van Royal Sporting Club Anderlecht.

Met de komst van BATE Borisov voor de boeg, mochten de spelers en het bestuur nog één keer stoom aflaten. Het 100-jarig bestaan van de club gaf de jaarlijkse fandag een extra tintje. Niet alleen de tropische temperatuur, maar ook de organisatie was optimaal. Vanaf de tribunes van het Vanden Stockstadion konden de mensen al van voor de middag van de Defensie Cup Finale genieten, een mooi alternatief voor de rondleidingen. Die werden op regelmatige tijdstippen georganiseerd en leidden het publiek doorheen de geschiedenis van de club, gaven een beeld weer van de huidige dagelijkse werking en onthulden enkele diepgewortelde verhalen.

Terwijl iedereen wachtte op de spelers en bijhorende signeersessies, bleef elke bezienswaardigheid druk bezocht. Video's en boeken over het jubileumjaar vlogen als zoete broodjes over de toonbank. De kledingsponsor zorgde voor een nieuwe 'look', het nieuwe uittenue zorgde eveneens voor een onophoudelijke verkoop. De kleine fans werden meermaals verwend met uiteenlopende clubattributen. Ondertussen genoot jong en oud, groot en klein, van de talrijke eet- en drankaangelegenheden.

Naast de oefenvelden werd de racewagen voorgesteld waarmee Anderlecht zal deelnemen aan de Superleague Formula. Deze racecompetitie bestaat uit grote Europese clubs zoals Porto, AC Milan en PSV. Omheen de tent die de racewagen van onderdak voorzag, poseerdeb talrijke knappe kandidaten voor de missverkiezingen. Dranktenten verschaften de dorstigen de nodige tegemoetkoming.

Tussen de massa verschenen uit het niets enkele kakigekleurde busjes. Naar de inhoud was het niet lang gissen. De felle blauwe ogen van Olivier Deschacht verraadden welke passagiers de chauffeur vervoerde. Onder luid applaus sloegen de sterren de deuren van de busjes achter zich dicht. Een vermakelijke Frutos begaf zich als eerste naar diens signeersessiepost en deelde ijverig handtekeningen uit. Het eerste hoogtepunt van de dag was een feit.

Het tweede hoogtepunt volgde snel het eerste op. Na de signeersessies van de gehele ploeg, leermeester Ariël Jacobs inbegrepen, haastte het publiek zich richting de tribunes voor de ploegvoorstelling. In afwachting van de voetbalhelden konden de toeschouwers genieten van diverse presentaties en animaties op het veld. Klokslag zes werden de spelers, stuk voor stuk, het speelveld op gescandeerd. Vooral nieuwkomers Losada en Suarez verhoogden de decibels binnen de muren van het Vanden Stockstadion. Een geslaagde Fan Day werd afgesloten met veelbelovende woorden met het oog op het aanstormende seizoen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties