UR Namur: vorig seizoen uitstel van executie

Kevin Pieters
| 1 reacties
UR Namur: vorig seizoen uitstel van executie
Foto: © SC


Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de
Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.


UR Namur


* AFGELOPEN SEIZOEN

De soap rond UR Namur en Verbroeding Geel zorgde in het afgelopen seizoen voor heel wat frustraties, onduidelijkheden en kalenderwijzigingen. Ook op sportief vlak ging het Namen niet echt voor de wind. De net overgekomen Waalse club vocht een heen seizoen tegen de degradatie en wist, ten koste van Union, de rechtstreekse degradatie te voorkomen. In de eindronde van Derde Klasse trof UR Namur in de finale Visé. Zowel de heen- als terugwedstrijd eindigden op een scoreloos gelijkspel. Uiteindelijk trok de tweedeklasser na het nemen van penalty's aan het langste eind (5-6) en verzekerde zich zo van een verlengd verblijf in Tweede Klasse.

* TRANSFERNIEUWS

Heel wat beweging op de transfermarkt bij de Naamse tweedeklasser. UR Namen kan volgend seizoen beschikken over de diensten van Michaël Blanc, Loïc Thomas en Steve Verelst. Alledrie zijn het jongeren die uitgeleend worden door Charleroi. Daarnaast stuurde Charleroi ook nog doelman Damien Lahaye en Filippo Porco op uitleenbasis naar Namen. Ook ex-Racing Mechelen speler Abdoulaye Soumare zal in de kleuren van UR Namur te bewonderen zijn. Simon Sias (Dender), Goran Blagus en Dragan Bubic zouden dan weer hun handtekening gezet hebben onder een jaarcontract.

UR Namur zag Ahmet Gursever (AS Eupen), Senam Langueh (AS Eupen), Julien Tshiala (Lierse SK) en Thomas Weydisch (Deinze) kiezen voor een overgang naar een andere tweedeklasser. Christophe Copel (Dender) maakt net als Johan Prevot (Standard) de overgang naar hoogste klasse. Belangrijkste vertrekker is zonder twijfel de 26-jarige spits Nadir Sbaa, die goed was voor dertien doelpunten in 33 competitiewedstrijden. De aanvaller maakte de ovegang naar reeksgenoot Olympic Charleroi.

* VOORBEREIDING

Trainer René Hidalgo hield een bescheiden oefencampagne met zijn ploeg. Tegen Couvin-Mariembourg won UR Namur met 5-1 en tegen ex-reeksgenoot Tubeke werd met 0-1 verloren. UR Namur zal verder nog Bergen en Francs Borains partij geven.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Eén van de mogelijke smaakmakers die op uitleenbasis van Charleroi overkomt is de verdedigende middenvelder Steve Verelst. De 21-jarige Belg werd vorig seizoen ook al uitgeleend, maar toen aan Olympic Charleroi, waar hij zijn basisopleiding genoot. Daar wist hij in tien wedstrijden één keer de weg naar doel te vinden, maar een basisplaats zat er voor hem niet in. Bij Sporting Charleroi wist Steve Verelst slechts drie keer in te vallen in een Jupiler League - wedsrijd. Zijn werkgever ziet de jongeman echter wel als een talent dat nog tijd nodig heeft om verder te rijpen. Met een voorlopige stalling bij UR Namur zal de middenvelder zeker zijn kans krijgen.

* VERWACHTINGEN

UR Namur ontsnapte vorig seizoen maar nipt aan de degradatie. Uitendelijk won het in de finale van Visé na penalty's. Hoewel de tweedeklasser dit jaar een injectie van jonge spelers krijgt van de Waalse eersteklasser Charleroi, lijkt het weinig waarschijnlijk dat dit voldoende zal zijn om het behoud te behalen. We voorspellen dan ook dat het vorige seizoen slechts uitstel van executie was voor de Waalse club.
Finincieel gezien lijkt voorzitter Jean-Claude Baudart op zoek te zijn naar een nieuwe hoofdinvesteerder. Momenteel wordt hiervoor een Italiaanse piste verkend.

Prognose: negentiende plek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties