KV Kortrijk: 'Het zal knokken worden'

Dirk Pieters
| 0 reacties
KV Kortrijk: 'Het zal knokken worden'
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 15 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard.
KV KORTRIJK

* AFGELOPEN SEIZOEN

KV Kortrijk was afgelopen seizoen in tweede klasse zonder meer de beste ploeg. Met een doelpuntensaldo van + 38 en tien punten meer dan de nummer twee Tubeke was de promotie meer dan terecht. Het verloor geen enkele competitiewedstrijd meer sinds 16 december 2007 en mocht zich zo al snel opmaken voor alvast één jaar in de hoogste klasse. Of ze ook daar goede resultaten zullen neerzetten valt af te wachten.

* TRANSFERNIEUWS

KV Kortrijk speelde afgelopen seizoen kampioen en zit opnieuw in de hoogste klasse. De club moet voor die opdracht versterkingen halen en deed dat ook. Het strikte Ibou Savaneh (topschutter van Beveren) en ook William Xavier Barbosa (Botafoga) om de club aanvallend te versterken. In de verdediging ging het op zoek in Frankrijk. Daar haalde het Guedioura (Créteil) en Lahaye (Amiens). Voor het middenveld ondertekenden Belhocine en Jo Vermast een contract bij KV Kortrijk. Toch liet men bij het bestuur nog weten dat er nog versterkingen op komst zijn.

Bij de vertrekkers liep bijna iedereen over naar Roeselare. Zowel Provoost, Vanneste, Mestdag, Lebsir als Bétrémieux trokken naar de reeksgenoot. Ook Nicolas Timmermans trok naar een andere eersteklasser (Westerlo).

* VOORBEREIDING

Heel wat ups and downs in de voorbereiding bij KV Kortrijk. De eerste wedstrijd tegen Wielsbeke werd nog met 0-3 gewonnen, maar nadien tegen Diksmuide kwam het al niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In Eernegem ging het zelfs kopje onder met 1-0. De eerste echte test kwam er tegen die andere nieuwkomer in de eerste klasse; Tubeke. KV Kortrijk kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook nadien bleef het goede met slechte prestaties afwisselen. Voor de start van de competitie moet KV Kortrijk nog onder andere aan het werk tegen Sparta Rotterdam en KV Oostende.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Willliam Xavier Barbosa stond bovenaan het verlanglijstje van Hein Vanhaezebrouck. De 24-jarige aanvaller is met zijn 1m89 niet van de kleinsten. Hij speelde in het verleden ook al voor Figueriense, Vasco da Gama en Sendai. De nieuwe aanvaller is geen onbekende voor KV Kortrijk. Twee seizoenen geleden kwam Barbosa namelijk al eens testen in West-Vlaanderen. Toen maakte hij al indruk. Kortrijk wilde hem destijds ook al binnenhalen, maar financieel was hij toen nog niet haalbaar.

* VERWACHTINGEN

KV Kortrijk is geen hoogvlieger, maar zou normaal een ploeg moeten hebben die zich net kan redden in de hoogste klasse. In een normaal seizoen althans, want dit seizoen zijn er vier degradanten en kan het wel eens heet worden voor de ploeg. Het zal figuurlijk knokken worden. 

PROGNOSE: 15de plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties