Lehmann: 'Partijdige ref tijdens EK-finale'

Nico Wieme
| 0 reacties
Lehmann: 'Partijdige ref tijdens EK-finale'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De finale van het Europees Kampioenschap voetbal ligt al meer dan een maand achter de rug, maar Jens Lehmann heeft de Duitse nederlaag nog steeds niet verwerkt. De doelman van de mannschaft uit zware beschuldigingen aan het adres van ref Rosetti.

Op 28 juni verloor Duitsland kansloos de EK-finale van Spanje. Meer dan een maand later vindt Jens Lehmann het nodig om ongemeen hard uit te halen naar Roberto Rosetti, scheidsrechter van dienst tijdens die bewuste wedstrijd.
 
“Hoe meer ik aan die finale denk, hoe woedender ik word. Met de scheidsrechter scheelde iets. Het minste wat men kan zeggen is dat de spelleider partijdig was”, getuigt de Stuttgartdoelman.
 
Lehmann vindt het frapant dat Rosetti een duidelijk handspel van de Spanjaarden in hun eigen zestien niet opgemerkt heeft. Bovendien vindt het Duitse sluitstuk het ongehoord dat Silva geen rood kreeg voor zijn kopstoot aan Lukas Podolski.
 
Wie absoluut niet kan lachen om de beschuldigingen van Lehmann, is bondscoach Joachim Löw. “Deze uitlating was onnodig”, aldus Löw in Bild. “De scheidsrechter had Silva inderdaad rood moeten geven, maar de Spanjaarden waren zo dominant, dat ik er niet eens zeker van ben dat we zelfs met een mannetje meer hadden gewonnen. Rosetti heeft geen spelbepalende fouten gemaakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties