AA Gent: 'Een nieuw Preud'homme effect'

Dirk Pieters
| 0 reacties
AA Gent: 'Een nieuw Preud'homme effect'

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. 


AA GENT 

* AFGELOPEN SEIZOEN

AA Gent kende een seizoen van ups and downs. In de competitie geraakte het niet in de top vijf, maar de Gentse bekercampagne gaf toch nog wat kleur aan het seizoen. De Buffalo's bereikten de finale. Gent besloot het seizoen 2007-2008 met de zesde plaats en 52 punten. De immer ambitieuze trainer Trond Sollied vertrok naar Heerenveen, Michel Preud'homme moet Gent opnieuw in de top vijf krijgen.

* TRANSFERNIEUWS

Heel wat beweging bij AA Gent. De club wist met trainer Michel Preud'homme een toptrainer binnen te halen. De Luikenaar loodste Standard naar de titel en wil nu ook van Gent een topclub maken. Of de inkomende transfers daarvoor kunnen zorgen, valt af te wachten. Geen al te grote namen voor de Buffalo's die met Pedro Rivas, Roy Myrie en Ekpoki-Mohammed Abdulrazak enkele onbekende spelers aantrokken. Toch ging de club ook nog shoppen in eigen land. Zo haalde het Phiri en Sorokin weg bij FC Brussels en komt Duarte van Bergen over.

Bij de uitgaande transfers was het vertrek van Trond Sollied (Heerenveen) al langer bekend. Naast de oefenmeester vertrokken Khalilou Fadiga, Thomas Kaminsky en Djordje Svetlicic naar Germinal Beerschot. Marcin Zewlakow en Mehmedalja Covic zoeken hun heil in het buitenland. Ook Gil Vermouth is geen speler van AA Gent meer. De Israëlier keert na amper één seizoen terug naar zijn ex-club Hapoel Tel Aviv.

* VOORBEREIDING

De eerste vijf wedstrijden leken op papier een haalbare kaart voor AA Gent en dat werd het ook. De Buffalo's slikten geen enkel tegendoelpunt en wisten zelf 22 doelpunten te maken. Nadien kwamen de zwaardere tegenstanders. Zo passeerden Galatasaray, Paris Saint-Germain en Valladolid de revue. Tegen de Turken kwam Gent niet verder dan een 0-0-gelijkspel en tegen PSG ging het met 2-1 onderuit.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

AA Gent versterkte zich met de Nigeriaanse aanvaller Ekpoki-Mohammed Abdulrazak, roepnaam Raza. De 25-jarige aanvaller tekende een contract van drie jaar. Hij wordt overgenomen van het Sloveense HIT Gorica, waar hij afgelopen seizoen veertien keer scoorde in 22 matchen.

* VERWACHTINGEN

Gent hoopte vorig jaar met succescoach Sollied opnieuw mee te doen voor de prijzen, maar dat viel wat tegen. Ondanks het bereiken van de bekerfinale liep het in de competitie minder dan verwacht. Dit seizoen moet en zal het beter doen. Een vijfde plaats behoort zeker tot de mogelijkheden.
 
PROGNOSE: vijfde plaats.(AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties