Marseille te sterk voor SK Brann

viki meeuwis
| 2 reacties

Vanavond werden er wedstrijden gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Hieronder vindt u een korte samenvatting van enkele wedstrijden en de uitslagen van de overige matchen.

Aalborg BK deed een goede zaak want het won thuis van het Litouwse Kaunas dat in de vorige ronde Glasgow Rangers uitschakelde.

De Denen waren duidelijk de betere ploeg in de eerste helft maar verder dan een goede kopbal van Jeppe Curth kwamen ze niet in de eerste helft. Kaunas begon zenuwachtig aan de wedstrijd en het duurde een kwartier voor de bezoekers op gang kwamen. Kaunas ging resoluut voor het defensieve maar probeerde wel de kansen op de counter te benutten. Bij Aalborg was het vooral Andreas Johansson die offensief veel kansen afdwong. Pas toen Caca inviel begonnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen bij AaB. Caca kon, met nog twintig minuten te spelen, de goede pass van Thomas Enevoldsen in doel werken. Jeppe Curth besliste de wedstrijd in de slotfase. Deze score zou voor AaB genoeg moeten zijn om naar de groepsfase door te stoten.

SK Brann uit Bergen, de Noorse landskampioen, lijkt een vogel voor de kat te worden in de voorrondes van de Champions League. Het verloor vanavond op eigen veld van het Olympique Marseille van Eric Gerets. Vijf minuten voor de pauze kon Benoit Cheyrou het enige doelpunt van de wedstrijd op het bord zetten. Hatem Ben Arfa kon eerst Erik Huseklepp in de wind zetten en daarna Erlend Hanstveit passeren waarna zij volledig vrij kwam in de zestien meter. Hij speelde de bal verder naar Cheyrou die niet aarzelde en de bal in de verste hoek schoot, onhoudbaar voor Håkon Opdal. Het was meteen de enige gevaarlijke actie in de eerste helft. Brann kwam niet verder dan twee kleine kansen via Birkir Mar Sværsson. Brann moest het vooral van de counter hebben maar de combinaties zaten niet goed.

Na de rust was het vooral Marseille dat in balbezit was. Brann verloor halverwege nog aanvoerder Eirik Bakke die eruit moest met een dijbeenblessure. De beste kans voor Brann kwam in de 68e minuuut. Rechtsback Bjørn Dahl kwam vanop de kant opzetten en kon de bal naar Karadas spelen maar keeper Mandanda kon redding brengen. In de sloftfase zag Djibril Cissé zijn vrije trap nog op de muur stranden en ook Petter Vaagan Moen kreeg zijn vrije trap niet verder dan de de dwarslat. Brann doet dus een slechte zaak want het zal niet makkelijk zijn voor de ploeg om zich in Marseille te handhaven.

Juventus kende weinig problemen met het Hongaarse Petrzalka. Camoranesi zette in de zevende minuut al de toon. Het mooiste doelpunt kwam er via Alessandro Del Piero die de bal op het half uur in de kruising trapte. Nog voor de rust kon Chiellini er 3-0 van maken. Legrottaglie deed er in de slotfase nog een schepje boven op en besloot de stand op 4-0.

Christian Pander bezorgde Schalke 04 op het half uur de zege over het Spaanse Atletico Madrid. Het was geen makkelijke partij voor Schalke maar het wist stand te houden.
Atletico moest uiteindelijk nog met tien man verder nadat Guerrero Antonio Lopez een kwartier voor tijd met rood van het veld moest.

Barcelona deed wat het moest doen en verpletterde het Poolse Wisla Krakow. Samuel Eto'o tekende voor twee doelpunten, een na het kwartier en eentje in de 80e minuut. Hernandez kon kort na de rust de 2-0 op het bord zetten. De 3-0 kwam op naam van Thierry Henry. Eto'o besliste dus de wedstrijd die eigenlijk niet meer dan een oefenwedstrijd was voor Barcelona.