Interview 'Ik voel me terug een klein kind'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Ik voel me terug een klein kind'
Foto: © SC

Bjorn De Wilde is na een passage bij derdeklasser Francs Borains terug in eerste klasse. De aanvaller moet SV Roeselare met zijn doelpunten in eerste klasse houden.

De Gentenaar voelt zich goed thuis op Schiervelde. "Ik voel me terug een klein kind en amuseer me weer op het veld", onderstreept De Wilde. "De club geeft me een warm gevoel. Nog voor ik hier tekende, mocht ik hier mijn trouwfeest geven."
 
Thuisreputatie
 
Met vier mogelijke zakkers wordt het wordt een moeilijk seizoen, dat beseft ook De Wilde. "We zullen niet in de top drie eindigen, maar ik ga er ook niet vanuit dat we degraderen. Alles hangt af van een goede start en we hebben tijdens onze eerste vijf wedstrijden maar één zware dobber."
 
"Stel dat we zes op zes halen. Overal waar er gescoord wordt en punten gepakt worden, is er plezier en komt de groep dichter bij elkaar. Wie had verwacht dat Cercle vorig jaar zo goed zou presteren? Roeselare moet terugvallen op zijn goede thuisreputatie. Hier moeten we de basis leggen om ons te handhaven. Op Schiervelde mogen we niets cadeau geven."
 
Plezier
 
Veel ambitie na een voorbereiding met veel slechte resultaten. "Veertien nieuwe spelers inpassen is niet evident", verdedigt de Oost-Vlaming. "Je hebt tijd nodig om op elkaar ingespeeld te geraken, maar de trainer heeft goed werk geleverd. Er is vertrouwen in de ploeg. En een zware voorbereiding is niet slecht. Liever tegen PSG spelen dan tegen Janneke en Mieke. Daar kunnen we lessen uit trekken voor de toekomst."
 
Met Roeselare wil hij het behoud verzekeren en zo hoog mogelijk eindigen. Persoonlijk stelt De Wilde geen hoge ambities. "Ik wil me terug tonen op het hoogste niveau. Tijdens een oefenwedstrijd op PSG stond ik bij Thomas Troch: ‘Zie ons hier nu staan. Een paar maand geleden stonden we nog op een patattenveld in derde en nu spelen we hier.’ Ik wil nu het plezier in het voetbal terugvinden. Scoren en laten scoren. Hoeveel doelpunten? Ik heb een cijfer in gedachten, maar dat houd ik voor mezelf."
 
Kortrijk
 
Zaterdag wacht er meteen een belangrijke wedstrijd voor Roeselare. Dan ontvangt de club de West-Vlaamse buren uit Kortrijk. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties