Halve finales Olympisch tornooi bekend

Philippe Crols
| 10 reacties
Halve finales Olympisch tornooi bekend
Foto: © SC

België weet tegen wie het dinsdag in de halve finale van het Olympisch voetbaltornooi moet aantreden. De Rode Duivels zullen het opnemen tegen Nigeria. Zij veroverden net als Brazilië en Argentinië een plaats in de halve finale.

Oranje eruit

Nederland is er in tegenstelling tot België niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Het team van Foppe De Haan moest pas na verlengingen zijn meerdere erkennen in Argentinië. Messi had de Zuid-Amerikanen al snel op voorsprong gebracht, maar Bakkal zorgde snel voor evenwicht in de score. De Nederlanders haalden de verlengingen, maar daarin zorgde Di Maria voor de uitschakeling van Oranje. De Olympische kampioen kan dus zijn titel nog verdedigen.

Argentinië of Brazilië in de finale
De Argentijnen zullen in de halve finale uitkomen tegen Brazilië. Ook dat land had verlengingen nodig om een ronde verder te komen tegen Kameroen. Na negentig minuten stond het nog steeds 0-0. Kameroen moest na 50 minuten wel met een man minder verder na de uitsluiting van Baning. In de extra tijd scoorde Sobis de 1-0 en even later verdubbelde Marcelo de score. Er werden maar liefst dertien gele kaarten getrokken tijdens deze wedstrijd waaronder dus een dubbele.

Nigeria is de tegenstander van België
De Belgen ontmoeten dinsdag Nigeria in de halve eindstrijd. De Nigerianen klopten Ivoorkust met 2-0. Odemwingie (ex-La Louvière) opende de score. Pas tien minuten voor tijd nam Obinna alle twijfels weg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties