Chelsea imponeert, Man Utd speelt gelijk

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Zondag werd de eerste speeldag van de Premier League afgewerkt. Een sterk Chelsea gaf bekerwinnaar Portsmouth een pak slaag: 4-0. Titelverdediger Manchester United geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United.

Chelsea speelde zondagnamiddag zijn eerste officiële wedstrijd onder Luiz Felipe Scolari. Chelsea moest meteen klaar staan voor een lastige opdracht. Bekerwinnaar Portsmouth, dat pas na strafschoppen de Community Shield aan Manchester United moest laten, kwam immers op bezoek. Portsmouth vormde op Stamford Bridge geen al te stevig geheel en Chelsea nam vlot afstand. Joe Cole opende de score reeds na twaalf minuten. Dankzij een kopbaldoelpunt van Anelka was het nog voor het halfuur 2-0. Op strafschop bepaalde Lampard de ruststand op 3-0. Chelsea overklaste Portsmouth van begin tot einde. In de voorlaatste minuut bekroonde een sterk spelende Deco zijn debuut voor Chelsea met een doelpunt. Chelsea klopte Portsmouth met 4-0 en begon goed aan het nieuwe seizoen.

Manchester United hoopt dit seizoen zijn titel opnieuw te verlengen. Man United begon die missie met een thuismatch tegen Newcastle United. Halverwege de eerste helft klom Newcastle op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Martins. Twee minuten later stelde ManU gelijk. Darren Fletcher benutte een voorzet van Ryan Giggs. Newcastle United speelde een hele wedstrijd lang goed mee en Manchester United vond geen oplossingen. Vidic kopte wel nog op de lat, maar Newcastle pakte verdiend een punt op Old Trafford.

Nog op zondag stond Aston Villa - Manchester City op het programma. Aston Villa was de betere ploeg in de eerste helft, maar aan de rust was het nog steeds 0-0. Vlak na de herneming kopte Carew Villa op voorsprong. Met een penalty van Elano kwam Man City op gelijke hoogte. Dan was het Agbonlahor-time. In slechts acht minuten tijd maakte Agbonlahor een zuivere hattrick en telde hij Manchester City uit. Corluka kon de pijn voor City nog een beetje verzachten, maar Aston Villa pakte wel de drie punten na een 4-2 overwinning.