Column Speeldag 1: Start!

Greg Docx
| 6 reacties
Speeldag 1:  Start!
Foto: © SC

We zijn er eindelijk weer aan begonnen, het nieuwe voetbalseizoen werd zaterdagavond op gang gefloten. Na iets meer dan drie maanden inactiviteit gingen de heren voetballers op de Belgische velden weer aan de slag.

Kregen we al meteen verrassingen? Neen. Of toch: wie had er na de voorbije twee weken kunnen voorspellen dat Anderlecht vrij gemakkelijk en ruim de maat zou kunnen nemen van Cercle Brugge, de revelatie van vorig seizoen?

Hebben de spiegels van Herman Van Holsbeeck dan tóch hun werk gedaan? Zijn de spelers eindelijk tot besef gekomen dat het publiek wel eens iets terugwil voor de ruime salarissen die ze opstrijken? Vooral Mbark Boussoufa besefte dat, zo konden we opmaken uit zijn interview(s) van de dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Maar behalve zijn knappe assist voor de 0-2 van Legear was zijn niveau al even hoog dan hij groot is. Nee, dit Anderlecht kon verre van overtuigen en het baart net zorgen dat ze zo gemakkelijk konden winnen van de best voetballende ploeg van vorig seizoen op een moment dat het bij henzelf voor geen meter loopt.

Ook Standard deed het op dezelfde manier: niet echt grote indruk maken en op klasse en met halvelings de handrem op een gemakkelijke zege boeken. Al had Standard wél het excuus van een Europese midweekwedstrijd. Standard had het alleen even moeilijk in het begin van de tweede helft en stond zowaar bijna op achterstand. Maar een cadeautje van de ref en lijnrechters, de buitenspelgoal van Mbokani, sneed Dender de benen af en bezorgde Standard weer de adrenaline om de wedstrijd rustig te controleren.

De enige ploeg die écht indruk maakte was AA Gent, of was het Bergen dat zo ontzettend zwak was? Zoals gewoonlijk zal het wel een combinatie van beide factoren geweest zijn. Maar stel u eens voor dat Preud'homme bij AA Gent hetzelfde verwezenlijkt als bij Standard vorig seizoen...
Volgende week al meteen de topper Anderlecht - AA Gent, men weze gewaarschuwd in het Astridpark. Ook het begin van Genk was veelbelovend, alleen de afwerking liet het afweten. Opvallendste figuur daar was Barda, die nogmaals bewees een buitenlander te zijn die wél een aanwinst is voor deze competitie.

Bij Germinal Beerschot waren ze best wel 'content' met een punt, net zoals Lokeren. Meneer Leekens, dat charter voor aantrekkelijker voetbal, u hebt dat toch ook ondertekend? Want dit leek weer op een stevig potje verdedigen. Liever de nul houden dan zelf te scoren, het grote manko van de meeste Belgische trainers. 

En weet u waar ze nog 'content' waren? Bij Club Brugge. Want zelfs zonder een wedstrijd te spelen staan ze voor stadsrivaal Cercle in het klassement. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties