Charleroi pakt eerste driepunter

Dirk Pieters
| 2 reacties

Charleroi heeft de nederlaag van de eerste speeldag rechtgezet. De thuisploeg won met het kleinste verschil van Roeselare en pakt zo de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.

De thuisploeg was de hele eerste helft baas. De thuisploeg kampeerde bijna constant op de helft van Roeselare. Mujangi Bia en Habibou waren steeds gevaarlijk, maar scoren wou maar niet lukken. Een sterk keepende Sierens hield zijn netten schoon. Ook Théréau kreeg nog een enorme kans, maar de aanvaller liet die knullig liggen. Roeselare kreeg in de eerste helft geen enkele kans. Doelman Laquait stond gewoon toe te kijken.

Ook na rust bleef Charleroi domineren. De Karolo's probeerden met de inbreng van Smolders en Benjelloun voor meer diepgang te zorgen en met succes. Het was invaller Benjelloun die na enkele minuten al wist te scoren. De Marokkaan verlengde een voorzet in de winkelhaak: 1-0. Charleroi had daarna nog mogelijkheden om verder uit te lopen, met onder meer een schot van Mujangi Bia tegen de paal. Aan de overzijde was Tanghe nog dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef bij een verdiende 1-0 overwinning voor Charleroi. (AN)