Verenigde Staten verlengen Olympische titel in het vrouwenvoetbal

viki meeuwis
| 0 reacties
Verenigde Staten verlengen Olympische titel in het vrouwenvoetbal
Foto: © SC

De Verenigde Staten hebben gisteren hun Olympische titel in het vrouwenvoetbal verlengd. In de finale ging Brazilië na verlengingen met 1-0 voor de bijl dankzij een doelpunt van Carli Lloyd.

Het was een spannende wedstrijd, ondanks het feit dat het na negentig minuten nog 0-0 awas. De wedstrijd werd vooral een duel tussen de beste speelster, Marta Da Silva bij Brazilië en de beste keepster, Hope Solo bij de Amerikanen, ter wereld. De doelvrouw van de VS hield andermaal de num en neemt hierdoor een mondiale revanche voor het incident dat vorig jaar gebeurde op de wereldbeker vrouwenvoetbal in datzelfde China.
 
Tijdens dat tornooi werd ze voor de halve finale tegen Brazilië plots aan de kant geschoven door toenmalig trainer Greg Ryan, ondanks het feit dat ze al meer dan 300 minuten geen tegengoal geslikt had.
Gevolg was het feit dat ze haar teleurstelling in de pers te kennen gaf en door haar trainer zelfs uit de groep werd gezet. Een jaar later is die trainer Greg Ryan ontslagen en vervangen door Pia Sundhage enis Hope Solo terug bij het team. Solo mag zonder overdrijvenn de beste vrouwelijke keepster ooit genoemd worden. Ze redde verschillende   goede doelpogingen van Marta en topschutster van het tornooi Christiane. Haar populariteit in eigen land was al immens groot en zal nu nog toenemen. De Olympische titel kan ook een geweldige boost betekenen voor de nieuwe professionele vrouwen competitie die volgend jaar in de VS wordt opgestart.
 
In de andere wedstrijd voor het brons versloeg Duitsland Japan met 2-0 dankzij twee doelpunten van Lira Bajramaj. De Duitsers moeten zich hiermee gelukkig prijzen want het moet gezegd. Ze kwamen in de kwartfinale tegen Zweden en zelfs in de groep zeer goed weg.
 
Auteur: Kevin Van Hooydonck
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties