Sturrock: 'Nooit gedacht dat Mpenza haalbaar was'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sturrock: 'Nooit gedacht dat Mpenza haalbaar was'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Emile Mpenza speelt dit seizoen voor Plymouth Argyle en dat kunnen ze in Cornwall nog maar moeilijk vatten. Paul Sturrock, de manager van de groenwitte formatie, is in de wolken met zijn nieuwste aanwinst.

"Emile Mpenza is een internationale spits en het is niet zo dat die gewoon aan de bomen groeien. Hij zal ons ervaring bijbrengen in de aanval. Hij biedt ons iets wat we tot nu toe nog niet hadden", zegt Paul Sturrock op Sporza.

"Hij is een sterke jongen die al alles meegemaakt heeft. Met Manchester City heeft hij al 25 wedstrijden in de Premier League meegespeeld. We zijn verheugd dat we nu zo iemand in ons team hebben. Ik kan nog altijd niet geloven dat we hem hebben kunnen halen", gaat Sturrock verder.

Sturrock kent Mpenza overigens al jaren. "Ik wilde hem al weghalen bij Excelsior Moeskroen toen ik manager was van Dundee United. Later wilde ik hem dan in Southampton en ik was nog meer onder de indruk van hem toen ik coach was van Sheffield Wednesday en Mpenza in Duitsland voetbalde", legt Sturrock ten slotte nog uit.

Plymouth Argyle is de negende club van Emile Mpenza. Hij voetbalde ook 54 keer voor de Belgische nationale ploeg en daarin trof hij zeventien keer raak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties