Overzicht speeldag 2: kostbaar puntenverlies voor titelkandidaten

Rombaux Gunther
| 8 reacties

Tijdens de tweede speeldag van afgelopen weekend verloren Turnhout en Cappellen kostbare punten, nieuwkomer Rupel Boom blijft voor de verrassing zorgen met zijn tweede winst op rij, de club komt alleen aan de leiding.

Cappellen FC – Bocholt VV: 0-2

Cappellen nam in deze partij de beste start met enkele kleine kansen tot gevolg, Chergui, Allachi en tot tweemaal toe Benajiba kenden echter geen succes met hun pogingen. Halfweg de eerste periode kwam Bocholt meer in de wedstrijd en op slag van rust kwam de club via Kocaslan op voorsprong. Na de rust  beperkte Bocholt zich tot het verdedigen van de voorsprong en Cappellen probeerde de bezoekers met de rug tegen de muur te zetten. Kansen bleven uit voor de bezoekers maar negen minuten voor tijd telde Vrolix Cappellen helemaal uit door de score te verdubbelen.

Tongeren – KV Turnhout: 0-0

Turnhout zorgde voor de eerste dreiging met een kort genomen hoekschop waarop doelman Franssen redding bracht met de vuisten. Ook Mbemba en Jannsens kwamen nog dicht bij een doelpunt maar kenden geen succes bij hun afwerking. Tongeren speelde geen al te beste partij en kwam niet verder dan een schuchtere poging van achtereenvolgens Jongen en Basiakos. De sterke wind bleek tijdens de tweede helft de oorzaak van het zwakke spelpeil, beide clubs kregen nog welgeteld één goede mogelijkheid om de nul van de bordjes te vegen maar zowel Closset als Janssens kregen de bal niet tegen de netten.

RC Mechelen – Seraing: 1-0

In een weinig boeiende eerste helft werden beide doelmannen weinig op de proef gesteld, enkel bezoekend doelman Habran moest gepast ingrijpen op een schot van Elayadi. De thuisploeg toonde zich na de rust iets sterker en kwam voor meer dreiging zorgen, ondermeer via twee vrije trappen van respectievelijk Marcos en Elayadi. Een kwartier voor tijd kwam Mechelen op voorsprong, Verstraeten legde de bal klaar voor Calicchio die de 1-0 in de verste hoek binnen schoot. In de slotminuut kreeg Calicchio nog de kans op een tweede treffer maar hij besloot op doelman Habran.

Hoogstraten – Hamoir: 2-2

Hoogstraten nam in de aanvangsfase de partij in handen en trok meteen ten aanval, via De Keyser en Snoeckx kwam de bal bij Gommers die net naast besloot. De thuisploeg bleef de wedstrijd domineren maar kwam na 20 minuten echter op achterstand, Dessart reageerde attent na slecht uitverdedigen en bracht zijn club op voorsprong. Op het half uur stelde Hoogstraten opnieuw gelijk, Vervoort rondde een knappe aanval mooi af. Na de rust bleef Hoogsraten de wet dicteren en kwam amper drie minuten ver in deze tweede helft op voorsprong via een attente Fockaert. De thuisploeg bleef de kansen opstapelen maar kende pech in de afwerking en moest tien minuten voor tijd alsnog een gelijkspel toestaan na een afgeweken bal van Chauveheid die in doel verdween.

Dessel Sport – Rupel Boom: 0-2

De wedstrijd was nog geen minuut aan de gang of Vosters beging reeds een duwfout in de zestien op Persoons met een logische strafschop tot gevolg. Doelman Van Hoof stopte de strafschop van De Smedt en behoedde Dessel voor een wel héél vroege achterstand. Op het kwartier klommen de bezoekers op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Van Der Linden. Na de rust probeerde Dessel om de achterstand om te buigen maar de bezoekers speelden een sterke partij en verdubbelden rond het uur de score. De Smedt verlengde een verre bal met het hoofd in doel. Drie minuten later kreeg Persoons nog de kans aangeboden om de score verder op te drijven maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. De hoofdrol in deze tweede helft was echter weggelegd voor scheidsrechter Brinckman die onnodig met tien gele kaarten begon te zwaaien na enkele lichte overtredingen in een sportieve en faire wedstrijd.

Willebroek –Meerhof – Wezet: 3-3

Doelpunten; 16’ Spreutels 1-0, 28’ Da Silva 1-1, 28’ Dupont 2-1, 33’ Harbaoui 2-2, 38’ Harbaoui 2-3, 90’ Spreutels 3-3

Veldwezelt – Mol-Wezel: 2-1

Doelpunten; 42’ Bauduin (pen.) 1-0, 52’ Goots 1-1, 90’ Henke 2-1

Verviers – Kelmis: 1-1

Doelpunten; 3’ Lousberg 0-1, 86’ Brown 1-1