Lukunku trekt naar de Duitse derde klasse

Lukunku trekt naar de Duitse derde klasse

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ali Lukunku heeft uiteindelijk een nieuwe ploeg gevonden. Als de medische tests woensdag goed verlopen, zal de 32-jarige aanvaller zijn handtekening zetten onder een contract tot 30 juni 2010 bij FC Erzgebirge Aue.

Aue is een ploeg uit de Duitse derde klasse waar Lukunku eerder deze zomer al eens testte. De Congolees, die ook in het bezit is van een Franse identiteitskaart, kon er een contract tekenen omdat Bergen eind vorig seizoen zijn aflopend contract niet verlengde. Bergen had de spits tijdens transferperiode in januari gratis overgenomen van Standard waar hij uiteindelijk nog meespeelde in zeven competitiewedstrijden.
 
Lukunku had al bij tal van Franse ploegen op de loonlijst gestaan toen Standard hem in 1997 overnam van Monaco. Het wist hem begin 2003 voor 2,8 miljoen euro te verkopen aan Galatasaray. De Turkse ploeg leende hem is voor zes maanden uit aan Lille om hem uiteindelijk in de zomer van 2004 voor 1 miljoen euro te verkopen aan AA Gent. Na Gent belandde Lukunku dan terug bij Standard om daarna bij Bergen verzeild te geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties