Open Stadion lanceert nieuwe projectoproep

Nico Wieme
| 4 reacties
Open Stadion lanceert nieuwe projectoproep

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Clubs uit eerste en tweede klasse maken kans op financiële steun voor maatschappelijk engagement.

Voetbalclubs uit eerste en tweede klasse die naast hun sportief engagement ook een maatschappelijke rol willen spelen, kunnen opnieuw een projectvoorstel indienen bij de vzw Open Stadion.


Deadline 15 oktober
Vandaag werd door vicepremier Didier Reynders, bevoegd voor de Nationale Loterij, en bondsvoorzitter François De Keersmaecker een nieuwe, federale projectoproep gelanceerd. Clubs hebben tot 15 oktober 2008 de tijd om hun voorstel in te dienen. Per club mag er maximaal één project voorgesteld worden.
 
Doel
Open Stadion heeft een goed jaar achter de rug. Het enthousiasme bij de Belgische eerste en tweedeklassers is groot en groeiend. De lokale projecten lopen goed en genieten meer en meer resultaat en bekendheid.
 
Het doel van Open Stadion is voetbal te gebruiken als hefboom om goede sociale projecten te realiseren, waarbij de clubs als lokaal platform fungeren. Deze formule kent een enorm succes in het buitenland. Haar troeven blijken ook in België een positieve echo te krijgen.
 
Bondsvoorzitter is voorstander
De Keersmaecker is in ieder geval een groot voorvechter van het project. “Ik ben ervan overtuigd dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen, als ruggengraat van Open Stadion, ons Belgisch voetbal sterker maakt. Niet op enkele maanden, maar op lange termijn. Zowel de clubs als de KBVB moeten op een structurele manier werk maken van de promotie en de verankering van het sociaal engagement van onze sport.”
 
Engagement
Guido Poppelier, medewerker van vzw Open Stadion, zegt dat de vzw Open Stadion aan de clubs vraagt, net als vorig jaar, een duidelijk sociaal geëngageerd project in te dienen. “Clubs die de maatschappelijke meerwaarde van hun voorstel kunnen concreet aantonen en die dit engagement in hun organisatie willen verankeren, komen in aanmerking.”
 
Welke projecten?
Om wat voor projecten gaat het dan precies? “Dat kan gaan van een project rond wijkwerking, gezondheid, tewerkstelling of integratie. Rond jongeren of net rond ouderen, of rond mensen met minder kansen. Of over het aanstellen van een community manager, zoals er nu al bij een aantal clubs mooi werk leveren”, aldus Poppelier.
 
De vzw-medewerker benadrukt het belang van de samenwerking met andere partners. “Een OCMW of een school, een lokaal bestuur of een welzijnsvereniging. Vorig jaar zijn er in elk geval een aantal kwaliteitsvolle projecten uitgekomen, die nu al volop draaien en duidelijk hun vruchten afwerpen. Wij zijn ervan overtuigd dat er ook dit jaar mooie projecten zullen tussenzitten”, eindigt Poppelier.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties