Einde huwelijk De Haan - KNVB nabij

Nico Wieme
| 0 reacties
Einde huwelijk De Haan - KNVB nabij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zijn de dagen van Foppe De Haan als bondscoach van Jong Oranje geteld? Vrijdag krijgen we daarop het antwoord. Het is De Haan zelf die twijfelt aan een verdere samenwerking met de Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Twijfels
Vrijdag wordt in onderling overleg besloten of Foppe de Haan onmiddellijk stopt als bondscoach van Jong Oranje. De succescoach kon zijn troepen niet kwalificeren voor het EK 2009 in Zweden en heeft zijn twijfels over een verdere samenwerking.
 
“Nou, daar moet ik maar eens een poosje over nadenken. Zo ver is het nog niet", zei De Haan direct na de verloren match tegen Zwitserland voor de camera van RTL. De Telegraaf weet dat er vrijdag een gesprek met de KNVB op het programma staat, waarbij over de functie van De Haan zal beslist worden.

Laatste match?
Als beide partijen tot de conclusie komen dat een vervroegd afscheid wenselijk is, dan zit De Haan tegen Zweden voor het laatst op de bank in zijn functie als bondscoach. Tegen het Scandinavische land speelt Jong Oranje op 19 november een oefenwedstrijd.

Succesrijke coach
De Haan mag zeker terugblikken op een geslaagd parcours bij Jong Oranje. Met twee Europese titels en plaatsing voor de Olympische Spelen behaalde hij uitstekende resultaten. In Peking ging het echter mis. De kwartfinale was het eindstation, en niet veel later schakelde Zwitserland Jong Oranje uit voor het EK.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties