Terim moet vrezen voor UEFA-sanctie

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Terim moet vrezen voor UEFA-sanctie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Turkse bondscoach Fatih Terim verweet René Vandereycken van onwelvoeglijk gedrag ten aanzien van de Turken tijdens de match Turkije-België, maar Turkse kranten publiceerden foto's waarbij Terim niet heiliger bleek dan de paus.

Diep in de tweede helft bekogelden Fatih Terim en René Vandereycken, de bondscoaches van respectievelijk Turkije en België, elkaar met scheldwoorden en obscene gebaren. Terim vond dat zijn Belgische collega te weinig respect toonde voor de Turken en hij maakte daarbij gedegouteerd het gehoornde handgebaar richting Vandereycken. Als klap op de vuurpijl was het net Terim die Vandereycken van dat gebaar beschuldigde. Foto's in Turkse kranten bewezen echter het tegendeel.

Svein Johannesen heeft een rapport opgemaakt die hij zal overmaken aan de disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond UEFA. Hij heeft genoteerd dat Terim zijn instructiezone verliet en ook het veld heeft betreden. De Turkse selectieheer riskeert nu één wedstrijd schorsing. Op 11 oktober spelen de Turken overigens hun eerstvolgende wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. België speelt op dezelfde dag thuis tegen Armenië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties