Rita De Meyer

Eerste topper van het seizoen voor de STVV vrouwen wordt winnend afgesloten op Staaien.

Door het uitvallen van Hannah Van Malenstein vorige week dient trainer Mario zijn opstelling wat aan te passen.
Lore Vanschoenwinkel komt in het basiselftal op de rechtsachter waardoor Hanne Van De Goor een rij opschuift naar het middenveld. Aandachtig toeschouwer gespot in de tribune, bondscoach Ann Noë.

De wedstrijd zelf.  In de eerste minuut komen we al goed weg wanneer een bezoekende speelster onderuit wordt gehaald in de zestien maar de scheidsrechter laat bijna onbegrijpelijk doorspelen.
Tienen wint de slag op het middenveld en vind ook makkelijker de ruimte achter onze verdediging.
Drie reuze kansen worden door STVV-doelvrouw Anneleen Haesen onschadelijk gemaakt en een bal wordt ook nog eens net voor de lijn weggewerkt door een van onze verdedigsters.
Zelf brengen we net iets te weinig, ofwel is de laatste pas niet precies genoeg, zit er net een bezoekende voet tussen of werkt de goed meevoetballende Willeke Willems de bal weg.
Net voor affluiten nog een gele kaart voor Kelly Salu die haar interceptie mist en hard Hanne tegen de grond werkt.

De 2de helft begint schitterend. Kristel Verelst veroverd de bal op eigen helft, speelt in bij Inge Heiremans die de doorgelopen Kristel in het straatje stuurt. Alleen voor doelvrouw Willems schuift ze de bal net naast haar en verdwijnt de bal in de rechter benedenhoek in doel, 1-0. Marlies Verbruggen vecht voor elke centimeter op het middenveld en gesteund door de ploegmaats nemen we de wedstrijd in handen.
Wat later is het de beurt aan Karen Meeus om alleen voor Willems te verschijnen. Karen omspeelt de keepster maar een verdediger komt goed terug en weg kans om de voorsprong uit te diepen.
Op een goede center van op links heeft Kristel de bal maar voor het inleggen met het hoofd maar wordt dan aangelopen in de rug. Strafschop en aan Inge Heiremans de kans om het karwei af te maken wat ook gebeurt met een goedgeplaatste trap in de linkse hoek. 2-0 en wedstrijd op slot.
Tienen probeert nog wel aan te dringen maar onze verdediging staat pal en geeft geen kans meer weg.

De moeilijke wedstrijd tegen de regerende landskampioen wordt winnend afgesloten.
Een omgekeerd scenario met vorig jaar waar wij na onze Europese campagne in september meteen de topper verloren in Tienen en door een uitgestelde wedstrijd een heel seizoen op achtervolgen aangewezen waren.

Opstelling STVV: Haesen - Vanschoenwinkel - Jaques - Van Der Auwera - Meeus 80' - Timmermans - Heiremans - Van De Goor - Verelst - Elsen - Verbruggen
Wisselspeelsters: Meykens - Alkemade - Gosiau - Torreele 80' ingevallen

Opstelling KVK Tienen: Willems - Courtois - Paulus - Huybrechts - Meers - Ebodaghe - Cayman - Coteur - Brichet - Salu 74' - Weytjens
Wisselspeelsters: Peeters - Put - Bodson 74' ingevallen - Clessens

Verslag: Ronny Hanssens