RC Waregem gaat winnen in Woluwe

Rombaux Gunther

Het was lange tijd geleden maar zaterdagavond gebeurde het dan toch nog eens, RC Waregem behaalde een overwinning in een uitwedstrijd. Op het veld van Woluwe won de club met 1-2 cijfers.

Waregem begon sterk aan de partij en maakte in de openingsfase van de wedstrijd meteen dankbaar gebruik van slordig uitverdedigen bij de Brusselaars. Verdeyen, die de bal toegespeeld kreeg van zijn doelman, kreeg het leer niet onder controle waarna Bart Vlaeminck alleen richting doel trok en de bal overhoeks achter doelman Kempeneer in doel deponeerde. Waregem zat nu op rozen en controleerde de partij tegen een technisch sterk Woluwe. Romuald ging zijn kans met een schot maar dit bracht doelman Vergote niet in verlegenheid. Op slag van rust diende die Vergote een tweede maal in te grijpen, ditmaal ranselde hij een vrije trap uit de bovenhoek.

Na de rust waren het opnieuw de bezoekers die fel van start gingen en al snel twee goede mogelijkheden afdwong. Een eerste kans was er voor Feys die met een vrije trap doelman Kempeneer op de proef nam en even later knalde Thoma van kortbij net over na een hoekschop. De reactie van Woluwe liet echter niet lang op zich wachten maar het Waregems sluitstuk Vergote hield de netten schoon. Waregem liet echter niet begaan en verdubbelde 20 minuten voor tijd de score, na een scherpe counter van de bezoekers bediende Feys de vrijstaande Vervaecke die de 0-2 kon binnen glijden. Woluwe zette alles op alles in de slotfase en met nog vijf minuten op de klok kon Tchoumbe na een afgeweken bal de 1-2 eindcijfers op het bord plaatsen. Waregem hield stand in de daaropvolgende slotminuten en behaalde zo zijn eerste driepunter van het nieuwe seizoen binnen.