Analyse Espanyol verrassende leider

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Espanyol verrassende leider
Foto: © SC

Na twee speeldagen is slechts één Spaanse ploeg er in geslaagd het maximum van de punten te halen. Verrassend genoeg is het Espanyol dat met een zes op zes alleen aan de leiding staat.

Met Recreativo Huelva en Espanyol Barcelona stonden twee ploegen tegenover elkaar die op de eerste speeldag de volle buit hadden gepakt.  In Huelva was het Espanyol dat mocht zegevieren. De Catalanen haalden het met het kleinste verschil en voeren de rangschikking aan. Atlético Madrid was met een 4-0 zege tegen Málaga uitstekend aan het seizoen begonnen. De colchoneros slaagden er echter niet in te bevestigen en gingen met 2-1 onderuit tegen tien man van Valladolid.  
 
Na nederlagen op de eerste speeldag hadden titelfavorieten Real Madrid en Barcelona op eigen veld al een en ander recht te zetten. In Camp Nou bleef het publiek echter op zijn honger zitten.  Tegen Racing Santander was Barcelona wel duidelijk de sterkste ploeg, maar scoren bleek net als tegen Numancia bijzonder moeilijk.  Uiteindelijk kwamen de Catalanen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Real Madrid kende ook geen makkelijke avond thuis tegen Numancia.  De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong, maar het waren toch de Madrilenen die de drie punten thuis hielden met een 4-3 zege.   
Villarreal, vorig seizoen nog tweede in het eindklassement, pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Tegen Deportivo La Coruña haalde El Submarino Amarillo het verdiend met het kleinste verschil. Sevilla, een andere outsider voor de titel, had het verrassend moeilijk met Sporting Gijón. De Andalusiërs bogen een 0-2 achterstand nog om in een 4-3 overwinning. Bilic scoorde de drie doelpunten voor Sporting en is daarmee topschutter.  Zijn ploeg blijft wel als enige met nul punten achter. 
 
Almería en Valencia probeerden in een onderling duel het maximum van de punten te behouden.  De thuisploeg kon de meeste aanspraak maken op de zege, maar met dank aan de efficiëntie van Villa kon Valencia toch een punt uit de brand slepen. Getafe kon met een thuismatch tegen Betis eveneens dromen van een zes op zes. Ondanks een resem kansen  voor beide teams bleef het bij een scoreloos gelijkspel.
 
Mallorca is zoals wel vaker niet al te best uit de startblokken gekomen. Na de nederlaag tegen Valencia kon de ploeg uit de Balearen ook niet winnen van Osasuna.  Het was na een vroege voorsprong voor Mallorca zelfs de ploeg uit Pamplona die de beste indruk naliet. Voor de trainers van Athletic Bilbao en Málaga blijft er ook nog werk aan de winkel. Geen van beide teams kon vertrouwen opdoen in het onderlinge duel, dat eindigde op een brilscore.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties