Philippe Crols

Wat gebeurde er afgelopen weekend allemaal in de tweede provinciale? U leest het allemaal in onderstaand overzicht.

Nieuws tweede provinciale:
Doelpuntenkermis:
Gooreind - Leest (4-3) haalde het net niet ten voordele van RH Sportief - Linda Olen. De wedstrijd in tweede provinciale B eindigde op 5-4. De bezoekers kwamen in de eerste helft tot twee maal toe op voorsprong via Wouters en een own goal van Helsen. Wens maakte tussendoor de 1-2. Na de pauze leek Olen op weg naar de zege toen T’Seyen er 1-3 van maakte. Vijf minuten na diens goal stond het echter alweer gelijk na treffers van Mellebeek en Mertens. Van Hemelen scoorde een minuut later dan weer voor de bezoekers, maar weer een minuut later maakte Wens gelijk. In de slotfase zorgde Stesses dan voor een thuiszege.

Drie doelpunten of meer ...
Ook in twee provinciale was het dit weekend raak. Meer bepaald in Gooreind. Daar scoorde Vermeiren de 1-0, 2-1 en 3-2. Gooreind haalde het uiteindelijk met 4-3 van Leest.

2A:

Mariekerke:
-Mariekerke is zijn maximum kwijt. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Wavria.

Walem:
-Walem kon voor het eerst dit seizoen winnen. Het werd 2-0 tegen Heikant.

Kaart:
-Kaart verloor in Bonheiden. Maes werd ook nog uitgesloten.

Bonheiden:
-Bonheiden won met 2-0 van Kaart en is samen met Mariekerke leider met tien punten.

Tisselt:
-Tisselt pakte op bezoek bij Schrik zijn eerste punt van het seizoen. Het kwam zelfs tot twee maal toe op voorsprong, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 2-2-gelijkspel.

2B:

Ranst:
-Geen maximum meer voor Ranst dat in Nijlen meteen zwaar de boot in ging (4-0).

Balen:
-Ook Balen is zijn maximum kwijt en ook die club verloor afgelopen weekend voor het eerst. Dat gebeurde in Merksplas met 2-1.

Poppel:
-Poppel pakte dankzij een laat strafschopdoelpunt van Moeskops alsnog een punt tegen Oud-Turnhout. Het is met twee op twaalf wel slecht gestart. Vorig seizoen sneuvelde Poppel nog in het zicht van promotie naar eerste provinciale.

AC Olen:
-AC Olen won van Antonia met 2-0, de eerste overwinning voor die club dit seizoen.

Zwaneven:
-Ibrahimovic scoorde ook dit weekend opnieuw voor Zwaneven. Het werd 3-0 tegen Ezaart.